KuriózumFederer és Nadal sírása a búcsúmeccsen arra emlékezteti az embereket, hogy nincs...

Federer és Nadal sírása a búcsúmeccsen arra emlékezteti az embereket, hogy nincs baj azzal, ha a férfiak sírnak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Roger Federer és Rafael Nadal könnyeztek a meghatottságtól előbbi búcsúmeccsén. Ez a látvány többet mondott a sportszerűségről és a bajtársiasságról a pályán, mint bármilyen szívhez szóló beszéd.

A tenisz egyik legnagyobb rivalizálása érzelmesen zárult pénteken a londoni Laver Cupon, amikor a teniszcsillag, Roger Federer egy utolsó páros mérkőzéssel búcsúzott pályafutásától.

Rafael Nadal oldalán játszott Frances Tiafoe és Jack Sock ellen az O2 Arénában, és bár végül alulmaradtak, ez az este mindenképpen emlékezetes marad a sportág történetében. Federer és Nadal egyaránt könnyekben törtek ki a rengeteg szeretet és támogatás hatására.

Fotó: Twitter

„Nagyon boldog voltam, hogy teniszezhetek, és a barátaimmal tölthetem az időt. Aztán itt kötöttem ki. Tökéletes utazás volt. Ha lehetne, újból megtenném. Fantasztikus volt. Nagyon jó móka volt. Csodálatos volt. Köszönöm mindenkinek. Nagyon sokan biztattak, és ti, akik itt vagytok ma este, a világot jelentitek nekem” – mondta Federer búcsúbeszédében.

Nadal is elismerte, hogy számára is nehéz volt az este, az utolsó meccs, amit nagy riválisával játszhatott.

„Amikor Roger elhagyja a pályát, nos, igen, életem egy fontos része is távozik, mert minden pillanatban mellettem vagy előttem volt életem fontos pillanataiban.” – mondta Nadal. „Megható volt látni a családot, ezt a sok embert. Nehéz megfogalmazni, de csodálatos pillanatok voltak.”

A legendás páros összesen 42 Grand Slam-győzelmet aratott – Federer 20-at, Nadal pedig 22-őt amióta 2004 márciusában először játszottak egymás ellen a Miami Masters tornán.

Fotó: Twitter

A meccs utáni sajtótájékoztatón Federer arról beszélt, hogy érezte magát, miután nemrég bejelentette a visszavonulását, hogy készült fel utolsó meccsére, és hogy érezte magát a meccs közben. Ugyanakkor a feleségének, Mirka Federernek is köszönetet mondott a támogatásáért.

„Az elmúlt két nap enyhén szólva is nehéz volt” – mondta a legenda.

„Szerencsére pillanatok alatt teljesen megfeledkeztem róla, nagyszerűen aludtam, minden csodálatos volt, és úgy érzem, élvezni is tudtam. Emiatt pedig azt hiszem, jobban vissza fogok emlékezni rá. Mert amikor csak stresszelek közben, és azt akarom, hogy minden tökéletesen menjen, tudom, hogy csak körülbelül a felére fogok emlékezni. Úgy érzem, jól kezeltem a visszavonulásomat az elmúlt hónapban.”

Federer szeptember elején jelentette be visszavonulását 24 éves pályafutása után.

„Amint azt sokan tudják, az elmúlt három év kihívások elé állított sérülések és műtétek formájában. Keményen dolgoztam, hogy visszatérjek a versenyképes formámhoz. De ismerem a testem kapacitásait és korlátait, és az utóbbi időben egyértelmű volt számomra az üzenete. 41 éves vagyok. Több mint 1500 meccset játszottam 24 év alatt.” – mondta Federer egy videóban, amit a Twitteren osztott meg.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek