Fájó, de igaz: aki megcsalja a párját, sosem szerette igazán!

Kevés olyan ember létezik a Földön, aki már nem csalt volna, vagy őt ne csalták volna meg. Ha még nem tapasztaltad meg, milyen érzés, amikor a szerelmed elárul, igen szerencsés embernek mondhatod magad. Tudatában lenni annak, hogy valamilyen oknál fogva az adott illető nem téged választott, egy egész életre kihathat.

Sajnos az emberi ragaszkodás miatt olykor még a megcsalást is hajlandóak vagyunk elnézni, de miért is tesszük ezt? Mert „a szerelem mindent legyőz”? Vagy mert félünk a magánytól, és inkább foggal-körömmel ragaszkodunk egy megromlott kapcsolathoz? Nap mint nap érvekkel próbáljuk győzködni magunkat, hogy ez csak egy kis malőr volt, és úgysem történik meg újra? Ez mind badarság! – és ezt a sértett fél is tudja jól, csak még magának is fél bevallani.

Aki egyszer megcsalt, sosem szeretett igazán. Ha valakit tiszta szívből szeretsz, nem teszel olyat, amivel fájdalmat okozol neki. Nem tiprod az önértékelését egy ilyen aljas húzással a földbe. És főleg nem takarózol azzal, hogy az egész csak egy véletlen volt… Véletlenül csak úgy nem lehet valaki másnak az ágyában landolni.

Ha pedig azért történt a megcsalás, mert az egyik fél nem kapja meg, amit egy kapcsolattól elvár, az más dolog. Ám erre is van megoldás, amit úgy hívnak kölcsönös kommunikáció! Ha valami nem jó, vagy többet szeretnél, akkor mondd el a párodnak.

Ez az egyik legegyenesebb útja annak, hogy ne történjenek félrelépések. Viszont, ha úgy érzed menthetetlen a kapcsolat, akkor merj lépni és zárjátok le a közös ügyeiteket. Ne pazarold az idődet egy olyan kapcsolatra, amelyben nem tudsz önmagad lenni. Akkor inkább váljatok szét és keress magadnak olyan párt, akitől úgy érzed, több lelki pluszt kaphatsz.

A megcsalás sokkal több, mint puszta fizikai tett, hatalmas lelki vetülete is van, ami még a legkeményebbnek tűnő lelkeket is megviseli. Aki megcsal, az sosem szeretett igazán, és akármennyire is szomorúan hangzik, csak egy átmeneti személy voltál az életében. Akkor te miért ragaszkodnál hozzá?!

A szerelmi kapcsolatok igen egyszerű értékekre épülnek: szeretet és kölcsönös tisztelet. Egy jól működő kapcsolathoz úgy hiszem ezek nem túl nagy elvárások, és ha ezek nincsenek meg, nincs amiért erőltetni a dolgot, mert a végén úgyis oda lyukadtok ki: a megcsaláshoz.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top