A rendőrség gondatlanság miatt indít eljárást az indiai család ellen.

Az indiai rendőrség mentett ki egy 74 éves férfit egy fagyasztóládából, amiben a testvére tartotta, miután a család azt feltételezte, hogy meghalt.

Balasubramanian Kumar ágyhoz kötött beteg volt egy kis faluban, Tamilnádu államban, amikor hétfő délután a családja észrevette, hogy a férfi nem mozog, írja az Independent.co.uk.

Mivel feltételezték, hogy elhunyt, egy fagyasztóláda kiszállítását igényelték, hogy ebben tarthassák a testet a temetési szertartásig.

Azonban amikor másnap a cég egyik alkalmazottja visszament, hogy átvegye a ládát, észrevette, hogy a test a mozgás jeleit mutatja.

Ekkor értesítették a családot, megállapították, hogy Mr. Kumar még valóban lélegzik, és azonnal segítséget hívtak. A helyi média beszámolói szerint a férfi körülbelül 20 órát töltött a fagyasztóládában.

A rendőrség elmondta, hogy a fagyasztóládát biztosító cég hívta ki őket a helyszínre kedden, és hogy eljárást indítottak a családtagok ellen, akik megfelelő orvosi ellenőrzés nélkül halottnak nyilvánították az idős férfit.

Az eljárást az indiai büntető törvénykönyv 287. szakasza (gondatlan magatartás és emberi élet veszélyeztetése) és 336. szakasza (mások életét vagy személyes biztonságát veszélyeztető cselekmény) alapján indították.

Az esetre országszerte felfigyeltek, miután egy hírcsatorna is beszámolt róla, és a videón jól látható, amint Mr. Kumar teste rángatózik a fagyasztóládában. A felvételen az is hallatszik, ahogy egy férfi azt állítja, a testvére halott, annak ellenére, hogy a kamera mögött álló férfi azt mondja neki, látszik, amint Mr. Kumar keze reszket a dobozban.

„Hogy lehetséges, hogy remeg a keze?” – kérdezi a kamera mögött álló férfi, mire a halottnak hitt férfi testvére, Saravanan, azt válaszolja: „Ó, azok csak rohamok.” Arra a kérdésre pedig , hogy lehetséges ez, ha a férfi halott, azt válaszolja: „A lelke még nem hagyta el a testét.”

A hírcsatorna beszámolója szerint a férfit ezután azonnal kivették a fagyasztóládából, és Salem város helyi kórházába szállították, ahol azóta is kezelés alatt áll.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.