A szobanövények ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően gondoskodni tudjunk róluk, hiszen vannak növények, amelyeket sokat kell öntözni, és vannak olyanok, amelyek meghalnak a sok víztől.

Ezzel a trükkel örökké fiatal maradhat az orchideád!

A következőkben a mindenki által kedvelt orchideák gondozásáról, pontosabban öntözéséről esik szó. A törékeny orchideák gondozása nagy odafigyelést igényel, így most következhet az az egyszerű trükk, amely révén az orchideáink egészségesek, fiatalok maradnak, és egész évben virágozni fognak.

Mindössze annyi a dolgunk, hogy készítsünk 3 darab jégkockát, és ezeket egy hétre lebontva, egyszerűen helyezzük az orchidea földjére. Nem kell megijedni, a növény gyökerei nem fognak lefagyni, mert a jég lassan el fog olvadni, folyamatos nedvességet biztosítva az orchideák számára.

Fontos, hogy az orchideákat napos helyre helyezzünk, de a napsugarak ne érjék direkt a leveleket, és arról is gondoskodjunk, hogy védve legyenek a huzattól.

Ezt már olvastad? Így élesszük fel az orchideáinkat, hogy ismét virágba boruljanak!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.