A szódabikarbóna segítségével könnyen felismerheted a hamisított bort!

Ha te is szívesen fogyasztasz néha egy-egy pohár minőségi vörösbort, akkor jó, ha meg tudod különböztetni az igazit a hamisítványtól.

Van néhány fontos szabály, melyről jó ha tudsz, ha minőségi bort szeretnél inni:

– az igazi bort soha nem zárják le műanyag kupakkal.

– a jó borban a parafa soha nem lesz dohos, penész szagú, hanem erős gyümölcs illat árad a dugóból, amikor kihúzod.

– alaposan tanulmányozd át a bor címkéjét, ha tele van hibákkal, akkor arra gyanakodhatsz, hogy nem egy túl jó minőségű borral van dolgod. A minőségi bor termelői mindig törekednek arra, hogy a címke hibátlan és mutatós legyen

– a szódabikarbóna az egyik legjobb eszköz arra, hogy ki tudd deríteni, minőségi bort iszol vagy sem. A szódabikarbóna teszt hatására a jó bor megváltoztatja a színét, a szintetikus bor változatlan marad. Ennek az a magyarázata, hogy egy kémiai reakció jön létre a szóda és a szőlő-keményítő között, éppen ezért a hamisított bor nem változtatja meg a színét

– egy darab kréta segítségével is lehet tesztelni a bort: cseppents egy csepp bort a krétára, ha a megszáradt folt világos marad, akkor a bor jó, és nem tartalmaz semmilyen hozzáadott színezőanyagot. Viszont, ha erős színű marad a folt, akkor az a színezőanyag miatt van.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.