HolotropikumEzzel a gyógynövénnyel felvehetjük a pattanások elleni harcot

Ezzel a gyógynövénnyel felvehetjük a pattanások elleni harcot

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nemrég nyilvánosságra hozott kutatások alapján szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a kakukkfű sokkal hatásosabb lehet a pattanások kialakulása ellen és kezelésére, mint sok, direkt erre a célra előállított bolti kence.

kakukkfu

A kakukkfű, körömvirág és mirha pattanásokra gyakorolt hatását vizsgálták.

A pattanások kórokozói a pórusokba telepednek meg, gyulladást okozva. Mindhárom gyógynövény hatásosnak bizonyult a probléma megelőzésére és kezelésére, de a legjobbnak a kakukkfű bizonyult. Antibakteriális hatása erősebb volt, mint a pattanás elleni krémek hatóanyaga, a benzoyl peroxidé.

A növényi ecsetelő elállításához a növényeket akár hetekre is alkoholba áztatják, és így vonják ki hatóanyagát. Következő kutatások arra szentelik a figyelmet, hogy molekuláris szinten is feltérképezzék a tinktúra működését. Így tökéletes alternatív megoldást nyújthatnak majd a pattanással küzdő emberek számára.

Bár sok embernél hatékony a benzoyl peroxidot tartalmazó készítmény legtöbbje, de ennek használatánál bőrirritációt okozó mellékhatások léphetnek fel.

Zsíros arcbőrrel és pattanással küzdők próbálják ki a következő arcpakolást. Könnyen elkészíthető otthon is.

Egy csipet kakukkfüvet és egy csipet rozmaringot forrázunk le egy csésze vízzel, majd 5 perc állás után a levét keverjük el annyi búzadarával, hogy pépes masszát kapjunk belőle. Kenjük fel az arcunkra, majd 15 perc után öblítsük le langyos vízzel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek