KuriózumEzt érzi a magzat az anyaméhben, amikor édesanyja a terhesség alatt sír

Ezt érzi a magzat az anyaméhben, amikor édesanyja a terhesség alatt sír

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mit érez egy magzat akkor, mikor az édesanya a terhesség alatt sír?

Talán minden nőben, aki anyai örömök elé nézett élete során, felmerült a kérdés, hogy, mit is érezhet a baba, amikor édesanyja erős érzelmekkel, azaz a sírással küzd? Napjainkban a tudósok végre megtalálták a választ a kérdésre, és arra a következtetésre jutottak, hogy az anya érzelmei nemcsak a magzati fejlődést befolyásolják a terhesség alatt, hanem a gyerek további életére is jelentős hatással lesznek.

Ez így van még akkor is, ha sokan azt gondolják, hogy a magzat nem érez semmit a méhen belül. A Kalifornia-i Irvine Egyetemen az egyik tanulmány meglepő eredményeket hozott. Megállapították, hogy a csecsemőkhöz, az anya érzelmi állapota által generált vegyi anyagok jutnak el, mellyel azok képesek ráhangolódni az anya pillanatnyi érzelmi ingadozásaira.

Megállapítást nyert az a tény is, miszerint, olyan külső tényezők, mint a kábítószerek, az alkohol vagy mérgező anyagok, valamint az anya érzelmei mind-mind a magzati lét formálói, és ez a „hatás” egy életen át tarthat. A tanulmányok kimutatták azt is, hogy ha a terhesség alatt vagy azt követően az anya depressziós állapotba kerül a baba magáénak éli meg ezt a szomorúságot.

De a legfontosabb dolog, amelyre a szóban forgó tanulmány rámutat, hogy az anya változó érzelmi ingadozása is negatív hatással van a magzatra. Ebből következik, hogy a magzati fejlődés elengedhetetlen kelléke az anya kiegyensúlyozott érzelmi állapota.

A Kalifornia-i Irvine Egyetem kutatói több olyan anyát figyeltek meg a vizsgálat során, akik depresszióban szenvedtek a terhesség előtt és után, és ezen anyák csecsemőit is figyelemmel kísérték. Az emberi magzatok aktív résztvevői saját fejlődésüknek, és már az anyaméhben információkat gyűjtenek születésük utáni életükre. A legmeglepőbb dolog az, hogy a csecsemők képesek érezni édesanyjuk pszichológiai állapotát.

Egy kiegyensúlyozott érzelmi állapottal rendelkező anya, minden valószínűséggel, egy egészséges babát hoz a világra. Egy prenatális pszichológus csoport szerint, a magzatok az anya érzéseinek átélése mellett, képesek észlelni gondolataikat is, amelyek szintén befolyásolják a fejlődésüket.

A terhesség hatodik hónapjától kezdve az anyák és csecsemőjük kapcsolata egyre szorosabbá válik, mivel az anya által termelt hormonok átjutnak a placentán a magzatukhoz. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a nők kiegyensúlyozott érzelmi állapotot éljenek meg terhességük alatt, és szülés után felhőtlenül szerethessék gyereküket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek