KuriózumEzt a 4 szokást sajátítsd el, hogy tudatosan tudj reagálni!

Ezt a 4 szokást sajátítsd el, hogy tudatosan tudj reagálni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Általában kiegyensúlyozott vagy, de, ha valaki “olyat” mond, akkor könnyen kibillensz? Azt jelenti, hogy az érzelmeid irányítják az életed, ami sajnos sokszor nem a legjobb. Meg kell tanulnod irányítani a reakcióidat, csak így tudsz egy kiegyensúlyozott, boldogabb életet élni.

Jillian Turecki párkapcsolati tanácsadó Instagram-bejegyzésében megosztott néhány tippet, amelyet érdemes betartani, ha nem szeretnéd, hogy kapcsolataidat a hirtelen és meggondolatlan reakciód tönkretegyék.

1. Fontos az énidő

Az egyedül töltött idő egyik legnagyobb előnye, hogy segíthet abban, hogy jobban megértsd, ki vagy. Önmagunk jobb megismerése nagyobb önbizalomhoz vezet, és lehetőséget ad az elmének az újrakezdésre. Még a legtársaságkedvelőbb embert is kimerítheti az állandó interakció.

2. Napi mozgás

Tudtad, hogy az agyunkban lévő vegyi anyagok szintje megváltozik edzés közben? A Better Health szerint: “Az agyban lévő vegyi anyagok, például a szerotonin, a stresszhormonok és az endorfinok szintje változik edzés közben”.

Ezáltal lazábbnak és boldogabbnak fogod érezni magad edzés után, sőt a negatív gondolatok és az önértékelési problémák megoldásában is segíthet.

Miért jó még?

  • eltereli a figyelmet a negatív gondolatokról;
  • növeli az energiaszintet;
  • csökkenti a frusztrációt;
  • csökkenti az izomfeszültséget.

3. A cukorbevitel korlátozása

David Sack pszichiáter szerint: “A magas cukorfogyasztás összefüggésbe hozható a depresszió és a skizofrénia súlyosbodásával”.

A cukorfogyasztás hozzájárulhat a krónikus gyulladás kialakulásához, amely összefüggésben áll a depresszióval. Sack arra is felhívja a figyelmet, hogy egy patkányokon végzett kutatásból kiderül, hogy a cukor fogyasztása szorongást váltott ki, de sajnos a memóriát is negatívan befolyásolta.

4. Pihenés, alvás

Az alváshiány fokozza a haragot, a frusztrációt, az ingerlékenységet és a szomorúságot. A nem megfelelő alvás a szorongást, és stressz okozhat, sőt olyan egészségügyi problémákhoz vezet, mint a szív- és cukorbetegség. Ha alvásproblémával küzdesz, soha ne fogyassz kávét vagy alkoholt lefekvés előtt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek