Kuriózum6 önbizalomnövelő módszer, amit mindenkinek ki kellene próbálnia!

6 önbizalomnövelő módszer, amit mindenkinek ki kellene próbálnia!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Időnként mindenkiből előbújnak a kétségek, a kérdések, hogy mennyire vagyunk alkalmasak különböző feladatok elvégzésére, helyt tudunk-e állni az életben, megtudunk-e felelni az elvárásoknak. És emellett meg kell küzdeni a negatív, mindent leromboló gondolatokkal is, amelyek nagyon meg tudják nehezíteni a helyzetet.

6 önbizalomnövelő módszer, amit mindenkinek ki kellene próbálnia!

Azonban most itt van 6 olyan egyszerű módszer, amely lelket önt mindenkibe, aki kipróbálja. Íme!

1. Cselekedjünk

Semmi sem űzi jobban el a félelmet és az idegességet, mint a cselekvés, jelentsen ez bármit is. Menjünk sétálni, sportolni, de akár társasjátékozhatunk is, a lényeg, hogy foglaljuk le magunkat és gondolatainkat.

2. Vezessünk dicsérőnaplót

Vegyünk egy kis füzetet, vagy noteszt, és írjuk le minden pozitív gondolatunkat magunkról. Például írhatunk képzeletbeli e-maileket, amelyeket a főnökünk küldött, hogy megdicsérjen az ügyesen elvégzett munkánkért. De ha a barátainktól is kaphatunk egy-két szép sort, máris jobban fogjuk érezni magunkat.

3. Meditáljunk

A siker a fejünkbe dől el, ezért kezdjük a napot azzal, hogy rendbe szedjük a gondolatainkat. Ehhez elég 10 perc meditáció.

4. Hallgassunk zenét

A zene legtöbbször pozitív energiát vált ki belőlünk, ezért reggel iskolába, munkába menet előtt érdemes a kedvenc zenénket hallgatni, mert ettől jobb kedvre derülünk, pozitívan állunk hozzá a dolgokhoz.

5. Vegyük figyelembe a sikereinket

Lehet, hogy sikerült végre lakást, autót vásárolnunk, aminek igazából nagyon örülhetünk, különösen akkor, ha ezt saját erőből tudtuk megvalósítani.

6. Ne feledjük, hogy mindenki keresztül megy azon, amin mi is

Csak nézzünk körül, az emberek többsége ugyanolyan problémákkal küzd, mint mi, még a gazdagok és híres emberek is tele lehetnek kételyekkel, bizonytalanságokkal. De ne hasonlítsuk senkihez magunkat, éljünk szabadon, úgy, ahogy mi szeretnénk. Mert a boldogság egyik alapfeltétele.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek