KuriózumEzt a 4 dolgot tedd meg minden nap, ha szerencsésebb életet szeretnél!

Ezt a 4 dolgot tedd meg minden nap, ha szerencsésebb életet szeretnél!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szerencse a te kezedben van, mondják a szakértők! Nem az Univerzum felelős a szerencsédért, hanem a saját gondolataid és a cselekedeteid.

Dr. Richard Wiseman angol pszichológust 10 éven keresztül kutatta a szerencse titkát. Kíváncsi volt rá, hogy tényleg az Univerzum a felelős azért, hogy egyes emberek szerencsésebbek, mint mások, vagy mi magunk, is nagyban hozzájárulunk életünk alakulásához. A kutatásban 400 különböző társadalmi körből származó ember vett részt, mely alapján kiderült, a szerencse elsősorban a személyiségi jegyektől és a személyes beállítódástól, viselkedéstől, szokásoktól függ.

A szerencsés emberek az alábbi 4 alapelvet vallják az életről!

1. Légy nyitott a lehetőségekre!

Nyugodt és pozitív hozzáállással fogadd az új lehetőségeket, ne rettenj vissza a kihívásoktól. A szerencse mindig akkor érkezik, amikor nem is számítasz rá. Ne aggód túl a dolgokat, légy nyitott, így könnyebben észreveszed a kínálkozó lehetőségeket.

2. Hallgass az intuíciódra!

Engedd vezettetni magad, hallgass mindig a megérzéseidre, mert nem csalódhatsz bennük. A szerencsés emberek mindig a megérzéseikre hallgatva hoznak sikeres döntéseket. Erősítsd intuíciódat meditációval, elvonulással.

3. Tudatosítsd magadban, hogy szerencsés vagy!

A szerencsés emberek úgy élnek, hogy tudatában vannak annak, hogy ők minden percben szerencsések.

“A jövővel kapcsolatos elvárásai segítik őket álmaik és céljaik megvalósításában” – mondta dr. Wiseman.

4. Változtasd szerencsévé a szerencsétlenséget!

Értékeld át a negatív történéseket, lásd meg minden rosszban a jót. Nem nehéz, az egész csak gyakorlás kérdése. A megtörtént esemény minőségét nagymértékben befolyásolja az, hogy hogyan tekintünk rá.

A legrosszabb dologban is meg lehet találni a jót, ezért van az, hogy egyesek egy baleset kapcsán is azt mondják, hogy “igen, de mekkora szerencse, hogy csak az egyik lábam tört el, és nem mind a kettő”. Ők azok, akik nem rágódnak a balszerencsés eseményeken, de igyekeznek lépéseket tenni annak érdekében, hogy a jövőben elkerüljék a hasonló helyzeteket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek