Ezt a 3 dolgot még meg kell tenned decemberben, ha azt szeretnéd, hogy jól induljon a 2019-es év!

Lassan kezdődik a visszaszámlálás, hiszen alig van már csak még pár nap hátra decemberből! Ilyenkor mindenki lelkesen készül az új évre, biztosan te is, hiszen tudod: új év, új remények!

Van néhány dolog, amit meg kell tenned annak érdekében, hogy a következő éved sokkal jobb legyen, mint az idei volt!

1. Fejezd be az elkezdett dolgaid

Egészen biztosan ezt az évet is egy nagy listával kezdted, ha nem is konkrétan leírva, de fejben voltak terveid, hogy mit fogsz megvalósítani. Lehetséges, hogy sok ezek közül nem teljesült, és vannak, amik még függőben vannak, a lényeg viszont az, hogy nekifogtál, megpróbáltad.

Van még egy kis időd decemberből, amit nyugodtan fordíts arra, hogy átnézd azt a bizonyos listát, és amit elkezdtél, fejezd is be. Mérlegelj, hogy mi is az, ami igazán fontos számodra, ezt te tudod a világon a legjobban.

2. Ha úgy érzed, hogy nem fontos, engedd el

Minden olyan dolgot, ami úgy érzed, hogy lassítja a fejlődésed, el kell engedned. Nem érdekes, hogy mit gondol a környezeted, a családod, a lényeg, hogy ne hátráltasd magad.

Ha úgy érzed, hogy valami vagy valaki megbénít, hátráltat, nem érdekel, negatív hatással van rád, rossz irányba befolyásol, akkor engedd el. Azt jelenti, hogy az nem a te utad. Merj változtatni, nem számít az, hogy esetleg a tavaly nem így tervezted a dolgokat!

3. Értékeld, amit eddig megvalósítottál!

Életünk során mindannyian különböző tapasztalatokon megyünk keresztül, más és más feladataink vannak. Ne azt nézd, hogy hol tart a szomszéd, a testvéred, a kollégád, a barátnőd, éld a saját életed.

Vedd számba, hogy mi mindent csináltál jól ebben az évben, legyen az bármilyen apróságnak tűnő dolog is, de megtetted! Minden kis lépés a személyes fejlődésedet szolgálja! A pozitív történések listázása ösztönözi fog arra, hogy csak így tovább, előre optimistán a 2019-es évben is.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Top