OtthonEzért sárgulnak meg az orchidea levelei!

Ezért sárgulnak meg az orchidea levelei!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Napjainkban az orchidea fénykorát éli, hiszen számos színben megvásárolható, és formáját, alakját megfigyelve megállapítható: csodaszép virágról van szó.

Azonban ez a gyönyörű virág igen törékeny, és sok odafigyelést igényel, mert ha ezt nem kapja meg, akkor a levelek összezsugorodnak, ráncossá válnak, és könnyen megsárgulnak.

Fontos tudni, hogy az orchideákat nem szabad sokat öntözni. Ugyanis kiderült, hogy az orchideák leveleinek sárgulásáért 70 százalékban a túlöntözés a felelős. Ha ugyanis sok víz kerül az orchideára, akkor az meggátolja az oxigén bejutását a gyökerekbe, és emellett a korhadási folyamatot is beindítja, ezáltal pedig a növény nem lesz képes felvenni a fejlődéshez szükséges tápanyagokat.

Ezt már olvastad? Szakértő tanácsa: Így gondozd az orchideát, hogy egész évben gyönyörködhess benne!

A következő lépéseket betartva még megmenthető az orchidea, ha csak a gyökerek teljesen nem korhadtak el!

– Óvatosan vedd ki az orchideát a cserépből, tisztítsd meg a gyökereket, vágd le a korhadt részeket, de csak úgy, ha előtte az ollót, kést egészségügyi szesszel lefertőtlenítetted.

– A virágcserép alatti tányérból öntsd ki teljesen a vizet, azt is fertőtlenítsd le és töröld szárazra.

– Egy szitába öntsd bele a virágföldet, mosd óvatosan át, majd hagyd, hogy a fölösleges víz lecsöpögjön.

– Ebből a földből tegyél 3 cm vastagságban a cserép aljára, ezután helyezd bele az orchideát, és utána mehet rá a komposztkeverék.

– Mehet vissza a helyére az orchidea, amelyet csak akkor kell öntözni ha a komposztréteg 3-6 cm mélységben szárazzá válik.

– Ennek alapján elég hetente kétszer, kevés vízzel megöntözni az orchideát, ha a víz leszivárgott a tányérba, öntsük ki, hogy ne legyen folyamatosan nedvesen tartva a növény.

Ezt már olvastad? Így kell átteleltetni a muskátlit, hogy tavasszal ismét virágba boruljon

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek