KuriózumEzért ne tedd fel a lábad az autó műszerfalára!

Ezért ne tedd fel a lábad az autó műszerfalára!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Főként a fiatalok körében figyelhető meg az a nagyon rossz szokás, hogy autózás közben az anyósülésen utazó a lábait felteszi az előtte található műszerfalra, mert így kényelmesebb lesz az ülés, mivel a lábaikat így ki tudják nyújtani.

Viszont ez nagyon veszélyes “játék”, ahogyan azt Audra Tatum is megtapasztalta.

Az amerikai Georgia államban élő nő a műszerfalra tette a lábait, miközben férje vezetett, aki figyelmeztette nejét, hogy nem jó ötlet így ülni, és főként, hogy még be sincs kötve a biztonsági öve.

Audra a CBS News hírcsatornának nyilatkozva elmondta, hogy egész életében mindig keresztbe tett lábakkal utazott, amelyek a kocsi műszerfalán voltak kényelmesen elhelyezve.

“Igaz, a férjem mindig mondogatta, hogy egy nap a lábaid a nyakad köré tekerednek” – mesélte.

És ez a nap be is következett, amikor egyszer egy másik autóval ütköztek, és a nagy erővel kirobbanó légzsák a nő lábát teljesen visszatörte, sőt a lábai eltörték az orrát és a karját, de emellett Audra combcsontja és bokája is eltört.

“Voltaképpen az egész jobb oldalamon lévő végtagok eltörtek, és ezt csakis magamnak köszönhetem, mert nem tartottam be a szabályokat, az előírásokat” – ismerte be a hibáját Audra.

Egy hónapig nem tudott lábra állni, több műtétet is el kellett végezniük rajta az orvosoknak, és mind a mai napig Audra sántítva jár, teljesen nem sikerült felépülnie, és egy óránál többet egy helyben sem tud állni.

“A baleset óta mindenkinek próbálom felhívni a figyelmét, hogy ne tegyék fel a műszerfalra a lábukat, tanuljanak az én hibámból” – mondta Audra.

Az amerikai hatóságok egyébként komoly kampányt indítottak a közösségi oldalakon, felhívva a figyelmet az ilyen jellegű mulasztásokból kiinduló balesetek veszélyeire.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek