Miután tanult hibáiból, és újragondolja, hogy számára ezentúl mi is élvez majd elsőbbséget az életében, az elvált nő megint képes nyitni egy új kapcsolat felé. Legalábbis ez derül ki számos, elvált nővel folytatott beszélgetésből.

Sok férfi mégis fél kapcsolatot kezdeni egy elvált, netán gyerekét egyedül nevelő hölggyel, mivel teherként tekint úgy a hölgy előző kapcsolatára, mint a gyerekre. Mégis érdemes elgondolkodni a dolgon, és ha az élet úgy hozza, a férfinak érdemes nyitottnak lenni egy ilyen kapcsolat irányában, mert számos előnnyel rendelkezhet egy e fajta kapcsolat.

Nézzük akkor, melyek is ezek az előnyök!

1. Ez a hölgy képes egy komoly kapcsolat kiépítésére – azaz nem kerget már illúziókat és nem hisz már a tündérmesékben. Ő tisztában van azzal, hogy egy kapcsolatért sokat kell tenni, sok kompromisszummal jár mindkét fél részéről és tudja, hogy el kell fogadni egymás gyengéit, hiányosságait, a döntéseket pedig együtt kell meghozni.

2. Minden bizonnyal az esküvőt követően nem szeretne azonnal gyereket – mert bármily furcsa is, a mai fiatal lányok nagy többségének ez a vágya. Ebben az esetben a férfit nem sürgetik abban, hogy minél előbb apává váljon.

3. Remek lehetőség egy férfi számára, hogy megtanuljon gyerekekkel kommunikálni – mivel ha az anya is úgy szeretné, részt vehet az együttélés során a gyerek nevelésében, de a teher mégis a vér szerinti apa vállán nyugszik.

4. A nő rokonai szeretettel fordulnak a férfi felé, természetesen, ha megérdemli azt, azaz képes felelősséget vállalni egy gyerekét egyedül nevelő hölgy iránt.

5. A hölgy nyíltan hangot ad az elvárásainak – nyitott az építő jellegű beszélgetésekre és elmondja őszintén, ha valami nem tetszik neki.

6. Egy kiforrott személyiséggel rendelkezik – tudja, hogy mit szeretne az élettől és ettől a kapcsolattól.

7. Egyenlő félként tekint partnerére ebben a kapcsolatban – és bár jól esik számára, hogy a férfi vállára hajthatja a fejét, ha kell, mégsem fogja összetéveszteni a hátával, melyre púpként nehezedne.

Mindezeket mérlegelve, adott esetben érdemes tehát a férfiaknak az előítéleteket félre téve, az ész és a szív együttes hangaira hallgatni, ha ilyen típusú kapcsolat alakulása van a láthatáron. Egy nő, aki képes volt kiszállni egy nem működő kapcsolatból, aztán újra felállni és a nulláról kezdeni, önmagában egy olyan teljesítményt nyújt, melynek adott esetben érdemes még egy esélyt adni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.