HolotropikumEzért kellene kimosnod a törülközőt minden második használat után

Ezért kellene kimosnod a törülközőt minden második használat után

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha ugyanazt a törülközőt használod több napig rendszeresen, nagy kockázatnak teszed ki nemcsak a bőröd, hanem az egész tested egészségét is. Aranyszabály, hogy két használat után váltsunk törülközőt, és a használtat tegyük a szennyesbe.

Ezért kellene kimosnod a törülközőt minden második használat után
Fotó: Filantropikum.com

Egy kiadós zuhanyzás, vagy fürdés után a bőr sokkal érzékenyebbé válik, hiszen a forró víz és a tusfürdő kombinációja felpuhítja azt és megnyitja a pórusokat. Ezért is olyan fontos, hogy a zuhanyzóból kilépve is gondoljunk bőrünk épségére és lehetőleg olyan törülközőt használunk, melyen nincsenek megtelepedve spórák illetve gombák. Belegondolva kissé rémisztőnek tűnhet, hogy egy több alkalommal használt fürdőlepedőben mennyi gomba, baktérium, illetve elhalt hámsejt telepedhet meg, ezért is jó, ha két használat után lecseréljük őket.

Lássuk, még milyen veszélyei lehetnek, ha több napon át ugyanazt a törülközőt használjuk:

Állott szaga lesz a törülközőnek

Szinte mindannyian éreztük már, hogy egy régóta használt törülköző milyen állott, kissé poshadt, szagot tud árasztani. Ez a kellemetlen „illat” a bőrünkkel érintkezve minket is beboríthat, így szinte fölöslegesen használtuk a fürdés során azt a sok illatos kozmetikumot.

Ezt már olvastad? 10 használati tárgy, amit soha ne kérj és ne adj kölcsön!

Baktériumfertőzésnek teszed ki magad

A nedves törülköző felületén előszeretettel telepednek meg a baktériumok, így használat során a bőrünkre is átkerülhetnek, és számos bőrproblémát okozhatnak.

Allergiás reakciót is kiválthat a használt törülköző

A használt törülközőbe tapadt mocsok akár allergiás reakciót is előidézhet a bőr felületén, jelentkezhet pirosság, viszketés, bőrirritáció.

Az elhalt hámsejtek visszakerülhetnek a bőröd felszínére

Mikor végigsúroljuk magunkat a törülközővel, megannyi elhalt hámsejtet távolítunk el a bőrünk felszínéről. Ezek beletapadva az anyagba, egy újbóli használat során visszakerülhetnek ránk, és eltömíthetik a pórusokat.

Ezt már láttad? 9 dolog, amit az arcod állapota egyből elárul az egészségedről!

Mindezeket összesítve igazán megéri betartani ezt az aranyszabály, mert ha két használat után törülközőt cserélünk, akkor illatosak, tiszták és kórokozó mentesek maradhatunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek