KuriózumEzért gazdagok a zsidók: 8 mondás, ami meghatározza az életüket!

Ezért gazdagok a zsidók: 8 mondás, ami meghatározza az életüket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A világ leggazdagabb embereinek és Nobel-díjasainak csaknem fele zsidó származású. A megpróbáltatások, amelyeken ez a nemzet a történelem során átment, kétszer olyan jólelkűvé, szorgalmassá és ambiciózussá tették őket.

Minden boldog zsidó ember ismeri az alábbi 8 életvezetési szokást!

1. A pénz mindenkiért van

Más nemzetiségekkel ellentétben a zsidók nem félnek a gazdagságtól, és nem gondolják azt, hogy csak a kiválasztott embereknek lehet jó jövedelmük. Meggyőződésük, hogy a világon annyi pénz van, hogy mindenkinek elég.

“Ha merítesz egy kancsó vizet a tengerből, nem fog leesni a tenger szintje.”

2. A gazdagság nem bűn

A szegények gyakori problémája az az előítélet, hogy minden gazdag ember tolvaj és gazember. Ezért gondolják sokan, hogy jobb szegénynek, de őszintének lenni. De a zsidók a gazdagságot nem tartják bűnnek, hanem inkább áldásnak.

“Ha az Úr szerette volna a szegénységet, a szegény ember sem lett volna szegény.”

3. A zsidók cselekednek, nem csak álmodoznak

A zsidók másik fontos jellemvonása, a szorgalom. Keveset beszélnek, de annál többet tesznek. Tisztában vannak vele, hogy egy jobb életről nem csak álmodozni kell, hanem keményen meg kell dolgozni a célokért.

“Ha az imák segítenek, az emberek másokat fogadnak fel, hogy imádkozzanak értük” vagy “Ne csak a jó szándék vezéreljen a gazdagság útján”.

4. Te választod meg a barátaidat

A zsidók általában igyekeznek produktív és sikeres emberekkel körülvenni magukat. Köztudott, hogy a körülöttünk lévők hatással vannak ránk. A körülöttünk lévő sikeres emberek motiválnak, ösztönöznek és segítenek bennünket. A zsidók nagyon társaságkedvelőek, és bárkivel hamar elkezdenek barátkozni, és ha szükségük van rá, nem szégyellnek segítséget kérni.

“Ne hagyd figyelmen kívül a “kis” embereket, ők felmagasztalhatnak”.

5. A zsidók maguknak dolgoznak

Ha valaki másnak dolgozol, általában háttérbe szorulnak a saját érdekeid.

“Aki nem magának dolgozik, az másokért dolgozik.”

6. A pénz nem vész kárba

Van egy sztereotípia a zsidók fösvénységéről, ők azonban valójában racionális megtakarításnak hívják. Haszontalan dolgokra pénzt költeni nem más, mint emberi hülyeség.

“Egy bolond többet tud venni, mint tízezer bölcs eladni.”

7. Ne csak ma élj

A jövő, az utódokról való gondoskodás nagyon fontos a zsidók számára. Ezért nevel minden zsidó anya “hős és győztes” gyerekeket, az apák pedig nemcsak gyermekeiknek, hanem unokáiknak is vagyont halmoznak fel.

“Amit az apa nyer, a fiú abból él”.

8. A zsidók nem beszélnek a vagyonukról

Soha nem fogod tudni, mennyi pénze van egy zsidónak. Nem szeretnék, ha a környezetük irigykedne rájuk, vagy negatív kritikával illetnék őket.

“Nincs pénzed – ne légy lusta, van pénzed – ne légy büszke” – vallják.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek