KuriózumEzért fontos, hogy a nagyszülők részt vegyenek unokáik nevelésében!

Ezért fontos, hogy a nagyszülők részt vegyenek unokáik nevelésében!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A nagyszülők rendkívül fontos szerepet játszanak az unokák életében.

A köztük kialakult kapcsolat jótékonyan hat mindkét félre, hiszen ez egy erős kötődést jelent számukra. Azt mondják, hogy a nagyszülők szeretete nagyon különös és rendkívül fontos ajándéka az életnek. De nézzünk néhány nyomós okot arra, hogy miért fontos a nagyszülői szeretet az unokák számára, és fordítva!

1. A gyerekek hihetetlen támogatást kapnak e kapcsolat révén

Az Oxford-i Egyetem tanulmánya szerint, a nagyszülők társaságában felnövő gyerekek esetében ritkábban fordul elő viselkedési és érzelmi zavar, jobban tudják kezelni a felmerülő nehézségeket, mint amilyen a szülők esetleges válása, vagy az iskolai zaklatás.

2. Ellenállóbbak lesznek

Sokkal ellenállóbbnak bizonyulnak az élet kritikus helyzeteiben, és ez is a generációk közötti szoros kapcsolatnak köszönhető. Egy tanulmány szerint, a felmenők történetét jól ismerő gyerekeknek, sokkal könnyebben sikerült feldolgozniuk a szeptember 11-i eseményeket, és könnyebben visszatértek a mindennapi életvitelükhöz.

3. Megtanulják tisztelni az időseket

A nagyszülőkkel való szoros kapcsolat megtanítja a gyerekek számára az idősek tiszteletét. Egy erre vonatkozó kísérletben 1151, 7 és 16 év közötti gyerek vett részt, akik mind kitűnő kapcsolatban voltak nagyszüleikkel. Ezen gyerekek mindegyike számára magától értetődő volt az idősek iránti tiszteletteljes viselkedésmód.

4. Csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát

A Boston-i Kollégium 2014-es tanulmánya szerint, mindkét fél számára előnyt jelent a jó kapcsolat, hiszen ritkábban fordul elő, úgy a nagyszülőknél, mint a gyerekeknél a depresszív állapot. Együtt tevékenykedve, a nagyszülők látásköre bővül az újdonságok tekintetében, míg az unokák élettapasztalatokkal és jó tanácsokkal gazdagodnak.

5. Az unokákkal való kapcsolat meghosszabbítja a nagyszülők életét!

A nagyszülők számára is fontos hozadéka van az unokákkal való jó kapcsolatnak, hiszen megfigyelések szerint legalább 5 évvel meghosszabbítja az életüket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek