KuriózumEzek voltak Diana hercegnő utolsó szavai halála előtt

Ezek voltak Diana hercegnő utolsó szavai halála előtt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ezek voltak Diana hercegnő utolsó szavai ahhoz a tűzoltóhoz, aki a tragikus balesete után megpróbálta megmenteni az életét!

Xavier Gourmelon volt azon tűzoltók egyike, aki reagált és kiérkezett az 1997. augusztus 31-én történt autóbaleset helyszínére Párizsban. Xavier a kiérkezéskor csak annyit tudott, hogy a baleset egy aluljáróban történt és az egyik utas egy „szőke hölgy”. Ennyi alapján ugye már te is kezded kapizsgálni, hogy melyik tragikus végkimenetelű balesetről lehet szó?

A mentőakció közben Xavier felismerte, hogy az áldozat nem más, mint Lady Diana. A hercegnő a mentés ideje alatt még tudatánál volt, ezért Xavier számára nem tűnt úgy, hogy súlyos veszélyben lenne. Xavier egyből megkezdte a hercegnő ellátását, oxigénmaszkkal látta el és próbálta nyugtatni a sokkos állapotban lévő nőt.

Diana csak ennyit bírt kérdezni:

„Istenem, mi történt?”

Gourmelon szerint Diana testén nem volt nyoma külső vérzésnek, csupán a vállán volt egy kisebb sérülés, amelyről megállapította, hogy nem életveszélyes. Ám pillanatokkal később Diana szíve leállt.

„Azonnal szívmasszázst alkalmaztam és pár perc múlva újra lélegzett. Nagyon megkönnyebbültem, hiszen sürgősségisként az a feladatod, hogy életeket ments – és azt gondoltam, hogy ez sikerült is.” – nyilatkozta Gourmelon még 2017-ben a Sun lapnak.

Gourmelonnak és csapatának köszönhetően Diana visszanyerte az eszméletét:

„Hogy őszinte legyek, azt hittem túléli.” – mondta Xavier. „Amennyire tudom, a mentőautóban még életben volt, és hittem benne, hogy túléli. De később megtudtam, hogy a kórházban meghalt. Nagyon lesújtó hír volt.”

A ma már nyugdíjas tűzoltó a lapnak továbbá elmondta, hogy nem ismerte fel egyből a walesi hercegnőt, mivel nem követte akkoriban figyelemmel a királyi család mindennapjait. Csak akkor jött rá az áldozat személyazonosságára, amikor a mentős kollégái elmondták neki, ki is volt a hölgy.

Mint később kiderült, Dianának számtalan belső sérülése volt, így ahogy a mentő beszállította az Pitié-Salpétrière Hospital kórházba azonnal a műtőbe vitték, és az orvosok megkezdték az életmenő beavatkozásokat.

„Annak az estének az emlékei a halálomig kísérni fognak.” – mondta Gourmelon.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek