HolotropikumEzek a legszennyezettebb használati tárgyak, amelyek nap mint nap a te kezedben...

Ezek a legszennyezettebb használati tárgyak, amelyek nap mint nap a te kezedben is megfordulnak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A higiéniára különösen oda kell figyelni, ezért kell megtanítani a gyerekeket is arra, hogy étkezések előtt kötelező a kézmosás. De míg a gyerekek betartják ez a szabályt, a felnőttek már nem veszik olyan komolyan, és közben olyan használati eszközökkel mászkálnak fel-alá, amelyek tele vannak vírusokkal, baktériumokkal.

Lássuk, melyek ezek a tárgyak.

1. Mobiltelefonok

Felmérések szerint a legtöbb okostelefonnal rendelkező ember a mellékhelyiségbe is magával viszi a készüléket, de a kézmosás után nem következik a telefon lefertőtlenítése, így akár kórokozók milliói utazhatnak kifelé a lakás, iroda többi részébe. Tehát naponta érdemes egy fertőtlenítőszeres törlővel tisztává varázsolni a készüléket.

2. Távirányító

Míg a telefont rendszerint csak egy ember veszi kézbe, használja, a távirányítót viszont az egész család, sőt, a gyerekek is, akik így ki vannak téve a fertőzésveszélynek. Hogy ez ne forduljon elő, érdemes a távirányítót is antibakteriális törlővel végigsikálni.

Ezt már láttad? 10 használati tárgy, amit soha ne kérj és ne adj kölcsön!

3. Számítógép billentyűzete

Manapság a számítógép, laptop, táblagép ugyanolyan gyakran használt eszköz, mint a telefon, ezért ezen felületek rendszeres fertőtlenítésére is szükség van.

4. Mosogatószivacs

A mosogatószivacsot pár nap használat után el kell dobni, hiszen egy idő után a nedves, meleg környezet hatására kórokozók millió fognak megjelenni, amelyek rákerülvén a tányérokra, evőeszközökre, súlyos betegségeket is előidézhetnek.

Ezt már olvastad? Vigyázz az egészségedre: ez az 5 legpiszkosabb tárgy egy étteremben!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek