HolotropikumVigyázz az egészségedre: ez az 5 legpiszkosabb tárgy egy étteremben!

Vigyázz az egészségedre: ez az 5 legpiszkosabb tárgy egy étteremben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Éttermekben, gyorskaját felszolgáló büfékben vannak olyan használati tárgyak, eszközök, amelyeket ritkán, vagy egyáltalán nem fertőtlenítenek, tisztelet a kivételnek. Ez azért jelenthet gondot, mert étkezés során könnyen bejuthatnak a szervezetünkbe ezek a kórokozók, amelyek komoly betegséget indíthatnak el.

Fotó: Trevor Mattea – Flickr

Most jöjjön 5 olyan problémás éttermi eszköz, amelyekkel vigyázni kell!

1. Só-, bors-, olaj-, ecettartó

Ezekkel az a gond, hogy egy nap akár több tucat ember is kézbe veheti, akiknek a kezén előfordulhatnak súlyos fertőzést okozó baktériumok, vírusok. Egyes vizsgálatok kiderítették, hogy akár 11 ezer baktérium is lehet egyes sótartókon. Szóval használat előtt érdemes letörölni egy antibakteriális törlőkendővel ezeket az eszközöket.

2. Gyereketető székek

Ez azért jelenthet gondot, mert sok gyerek étellel keni össze a felületeket, amelyeken megtelepednek a kórokozók, vagy az olyan veszélyes baktérium is, mint az E.coli. Mielőtt a gyerek beleülne ebbe a székbe, érdemes antibakteriális kendővel letörölni a felületeket.

3. Jeget előállító gépek

Több vizsgálat is kiderítette, hogy a jeget előállító berendezésekben sokszor annyi baktérium halmozódik fel, hogy a jégkockában több a kórokozó, mint a vécé-csészében. Így a jégkockában akár az E.coli baktérium is megtalálható, ha nem muszáj, nem kérj jeget az üdítőbe.

4. Citromszeletek

A koktélokat díszítő citromszeletek sokszor annyira fertőzőek lehetnek, hogy senkinek sem lenne szabad elfogyasztania. Egy amerikai vizsgálat során kiderült, hogy a letesztelt citromszeletek 70 százaléka E.coli baktériummal volt fertőzött.

5. Étlapok

Mikor beülünk az étterembe, a legelső dolog, hogy a pincér kihozza az étlapot, amiből rendelhetünk. Nos, ezeken a tárgyakon, nem meglepő módon hemzsegnek a kórokozók. Egy átlagos étlapon akár 185 ezer különféle kórokozó is tanyázhat, ami több, mint a mellékhelyiségben található összes baktériummennyiség.

Ezért fontos, minden alkalom étkezés előtt a kézmosást megejteni!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek