A túlzott cukorfogyasztás semmiképp sincs jó hatással az egészségünkre. Vigyázni kell, ugyanis az még önmagában nem hoz nagy eredményt, ha a napi kávénkba két kanál helyet, egy kanál cukrot teszünk, hiszen számos más olyan élelmiszerben is nagy mennyiségű cukor található, amiről nem is gondolnánk.

donuts

Ilyenek például az üdítők, amelyek természetesen édesek, de a felhasznált mesterséges aromák miatt inkább az ital különleges ízére figyelünk, nem arra, hogy jaj milyen édes.

Amennyiben odafigyelünk arra, hogy szinte egyáltalán ne fogyasszunk cukrot, akkor a következő 5 pozitív dolgot figyelhetjük meg a szervezetünkön, testünkön.

1. Javul a vékony- és vastagbél működése

Ha meg tudnánk kérdezni a bélrendszerünket, hogy milyen táplálékra lenne szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát, akkor azt válaszolná, hogy rostokban és vitaminokban gazdag ételek esnének jól, a cukrot inkább felejtsük el. Ha megfogadjuk ezt a tanácsot, akkor csak nagyon ritkán fordulhat majd elő székrekedés, gyomor- és bélműködésünk is normálissá fog válni.

2. Egészségesebb lesz a bőrünk

A cukor bizony nem tesz jót a bőrnek, megakadályozza, hogy bőrünk visszanyerje rugalmasságát, így a sok cukrot fogyasztók ráncai nem tudnak kisimulni, hanem egyre mélyebbé válnak. Fogyasszunk cukor helyett vitamindús gyümölcsöket.

3. Stabilizálódni fog a testsúly

Aki sok cukrot fogyaszt, a szervezete azt kénytelen zsírokká, kalóriákká alakítani, amit elraktároz, így az édes ételek bizony hizlalnak. Nem beszélve az egyéb egészségkárosító tényezőkről, mint a magas vérnyomás kialakulása, vagy pedig cukorbetegség.

4. Energikusabbak leszünk

Sokan azt hiszik, hogy az édes üdítők, mint az energiaitalok felpezsdítik a szervezetet, de hosszabb távon inkább kimerítik, hiszen természetes serkentőszereket tartalmaznak, amelyek kihatással vannak testünk működésére. Cukor helyett vitamindús ételek fogyasztása javasolt, azok adják az igazi energiát, nem az édes, koffeintartalmú italok.

5. Megszűnik az édesség utáni vágyakozás

Ajánlott fokozatosan csökkenteni a napi cukoradagot. Ahogy lassan kiürül a szervezetből, úgy szűnik meg az édes utáni vágyakozásunk is. A természetben is megtalálhatóak azok az ízek, amelyek finoman édesek, mégsem ártalmasak, mint a mesterségesen előállított, finomított cukorszármazékok.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.