Egy gyerek felnevelése is kemény munkát jelent minden szülő számára, ám ez az iowai nő több mint 600 gyereket nevelt fel 50 év alatt.

A 75 éves Linda Herring az 1970-es évektől kezdve megállás nélkül gondoskodott több száz örökbe fogadott gyerekről, étellel, ruhával, orvosi ellátással, és mindenekelőtt szeretettel látva el őket.

Linda Herringnek sikerült összeegyeztetnie a gyerekek nevelését számos más munkájával: az idősgondozással, a helyi iskola éjszakai őrszolgálatával és az önkéntességgel. Évtizedeken át dolgozott önkéntes mentősként.

A több száz örökbefogadott gyerek közül, akiket Linda Herring a szárnyai alá vett, többen betegek voltak, vagy speciális ellátást igényeltek, de ez soha nem állította meg a nőt.

Linda elsősorban kisgyerekeket és különleges orvosi figyelmet igénylő gyerekeket nevelt. A garázsban tucatnyi fiókos szekrényben álltak a ruhák, méret és szín szerint válogatva. Senkinek nem kellett attól tartania, hogy valamelyik gyereknek esetleg nem lesz, amit viselnie, még akkor sem, ha úgy érkeztek hozzá, hogy az volt az egyetlen rend ruhája, ami éppen rajta volt.

Anthony Herring, aki 3 éves volt, amikor Linda örökbe fogadta, azt mondja, nehéz szavakba önteni Linda hatását az életükre:

„Ezek a gyerekek általában rossz családokból kerültek ide, és ő befogadta őket, meleg ágyat, tiszta ruhát, meleg ételt és szeretet adott nekik.

Mindent megtett, amit csak tudott, hogy megmentse ezeket a családokat. Nem választotta szét a testvéreket. Segített a biológiai szülőknek, hogy meg tudjanak változni, és visszakaphassák a gyerekeiket. A nappalija falán minden gyerekről van képe, akit felnevelt.”

Linda Herring saját gyerekei közül öt, valamint három unokája is folytatta a megkezdett munkát, és nevelőszülők lettek.

„Mindannyiukat ugyanúgy szerettem, mintha a saját gyerekeim lennének” – mondta Linda.

2019 októberében egészségügyi problémái miatt Linda úgy döntött, abbahagyja a munkát. Ezen a héten pedig megkapta a Johnson County Board elismerését.

Te tudnál örökbe fogadott gyerekeket nevelni?

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.