HolotropikumEz a migrén 5 leggyakoribb oka - az orvosok szerint!

Ez a migrén 5 leggyakoribb oka – az orvosok szerint!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A migrénes fejfájás rendkívül képes megnehezíteni valakinek az életét, hiszen ezek a kínzó tünetek gyakran megakadályozzák az illetőt abban, hogy megfelelően el tudja látni a munkahelyi feladatait, vagy a családi kötelezettségeit.

Ez a migrén 5 leggyakoribb oka - az orvosok szerint!

A migrén pontos oka még mindig tisztázatlan, az orvosok szerint viszont szerepet játszhatnak a fájdalom kialakulásában az idegsejtek átvivőképességi szintjének az ingadozásai. Ezért lehet az, hogy bizonyos helyzetekben a migrént kiválthatja valamilyen hanghatás, szag, fényhatás.

Most következzen 5, migrént kiváltó lehetséges ok!

1. Gyógyszerek

Itt azért kell vigyázni, mert a gyógyszerek különböző mellékhatásokat okozhatnak. A nők esetében például a fogamzásgátló tabletták válthatnak ki heves fejfájást, migrént. Dr. Helen Webberley szerint elsősorban a hormontartalmú készítmények okozhatnak gondot, mivel ezek felborítják a szervezet hormonháztartását. Ha egy új gyógyszert szedsz és jelentkezik a migrén, akkor beszélj a kezelőorvosoddal.

2. Stressz

A stressz által kiváltott migrénes panaszok gyakoribbak, mint gondolnád. A stressz hatására az izmok begörcsölnek, a vércukorszint leesik, és máris kész a baj. A migrénes panaszokat leginkább a krónikus stressz okozza.

“A krónikus stressz miatt a szervezetünk szinte sosem képes lazítani, feltöltődni energiával, így a kimerültség hatására kialakulnak a fejfájásos panaszok” – mondja Amanda Patrick, egészségügyi tanácsadó.

3. Gyenge fizikum

Ha valami miatt legyengültnek, erőtlennek érzed magad, rosszul alszol, keveset eszel, és csak vonszolod magad, akkor nem ritka a migrénes panasz, ezért fontos, hogy felkeress egy orvost, aki majd előírja a szükséges vizsgálatokat.

4. Gluténérzékenység

Ha egy ebéd, vagy vacsora után érzed, hogy rád tör a fejfájás, akkor az nagy valószínűséggel azért, van, mert az étel glutént tartalmazott, amire te érzékeny vagy. Ennek az egyik tünete a migrénes fejfájás.

5. Környezeti hatások

Olyan környezeti hatások, mint az erős fény, hirtelen kialakuló hangos zaj, extrém hőmérséklet, vagy akár szag is kiválthat erős fejfájást.

Az orvosok azt tanácsolják, hogy ha szeretnél megszabadulni a migrénes panaszoktól, vagy legalábbis mérsékelni azokat, akkor próbálj változtatni az étrendeden, ne stresszel, pihenj és mozogj többet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek