KuriózumEvelyn Adams, a nő, aki kétszer is nyert a lottón, de minden...

Evelyn Adams, a nő, aki kétszer is nyert a lottón, de minden pénzét elveszítette

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb ember arról álmodik, hogy nyer a lottón, és egyik napról a másikra meggazdagszik. Na de vajon milyen érzés lehet, ha valakit kétszer is ekkora szerencse ér? Evelyn Adams, egy egyszerű bolti elárusítónő pontosan ezt az érzést tapasztalhatta meg mindössze néhány hónap leforgása alatt.

Csakhogy a története ezzel még nem ér véget, Evelyn ugyanis azt is megtapasztalta, milyen érzés, ha valaki minden pénzét elveszíti.

Evelyn Adams kétszer is nyert a lottón

A New Jersey-ből származó Evelyn Adams 1985 októberében nyert először a lottón, 3,9 millió dollárt (ami napjainkban körülbelül 11 millió dollárnak felel meg). De itt még nem állt meg, továbbra is rendszeresen vásárolt lottószelvényeket, és mindössze néhány hónappal később, 1968 februárjában ismét rámosolygott a szerencse. Ekkor újabb 1,4 millió dollárt nyert (ez ma csaknem 4 milliónak felelne meg). Így alig néhány hónap leforgása alatt az egyszerű bolti eladó lényegében 15 millió dollárnak megfelelő vagyonra tett szert.

A nő azonban nem sokáig örülhetett a könnyen szerzett vagyonnak, végül minden pénzét elveszítette, és kénytelen volt egy lakókocsiparkba költözni, ráadásul szerencsejáték-függő is lett.

Mire költötte a nyereményét a kétszeres lottónyertes?

Evelyn Adams részletekben igényelte a nyereményét, így évi 218 ezer dollárt kapott. Azért választotta ezt a módszert, mert ha egyszerre kapja meg a teljes összeget, nagyobb adót kellett volna fizetnie utána.

A nő először kifizette a családja tartozásait, és még egy egyetemi alapot is létrehozott a lánya számára.

Emellett vásárolt egy új autót, és drága ajándékokkal kedveskedett szeretteinek. De ahelyett, hogy abbahagyta volna a játékot, egyre több szelvényt vásárolt, a korábbi 25 dollár helyett már 100 dollárt költött erre hetente. Ez az összeg pedig folyamatosan csak növekedett.

Evelyn egy interjúban elárulta, hogy miután kétszer is nyert a lottón, úgy érezte, sehová nem mehet el úgy, hogy ne ismernék fel, és arra panaszkodott, hogy elveszítette a magánéletét. Rokonai és barátai közül sokan örültek a sikerének, mások azonban irigyelték, és kihasználták.

Felmondott a munkahelyén, és megvásárolta a kisboltot, ahol korábban dolgozott, de később megbánta ezt a döntését, és eladta az üzletet.

Hasonlóan rossz döntésnek bizonyult az is, hogy elkezdett kölcsönadni rokonainak és barátainak. A kölcsönadott pénz nagy részét ugyanis soha nem kapta vissza, mert az emberek nem érezték kötelességüknek visszafizetni azt a pénzt, amit ő maga is csak a szerencsének köszönhetően szerzett.

2012-ig Evelyn gyakorlatilag a teljes nyereményét elköltötte. Sok pénzt veszített szerencsejátékokon is, ugyanis gyakori vendég volt Atlantic City kaszinóiban, de a legtöbb esetben semmit sem nyert.

„Ha az ember nyer a lottón, nem feltétlenül olyan érzés, mint gondolná. Átéltem az amerikai álmot, de sajnos el is veszítettem azt. Nagyon kemény zuhanás volt. Mindenki a pénzemet akarta. Mindenki tartotta a markát. Én pedig soha nem tanultam meg nemet mondani. Azt kívánom, bárcsak lehetőségem lenne mindent újrakezdeni. Most mindent másképp csinálnék” – nyilatkozta Evelyn.

„Követtem el hibákat. Néhányat megbántam közülük, másokat azonban nem. Én is csak ember vagyok. Most már nem mehetek vissza az időben, ezért az életnek mennie kell tovább” – tette hozzá.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek