Aranysárga homok és kristályvizű tenger csak az utazási kalauzokban létezik. Tévedés! Legközelebb, amikor utazni készülsz, menj Ciprusba, Horvátországba vagy Máltára, ahol a homok finom és a víz már-már valótlanul kék!

Nemrégiben ugyanis közzétettek egy tanulmányt, hogy az előbb említett három ország Európa legtisztább tengervízével dicsekedik. Görögországot sem maradhat le, hisz szigetei valóságos mennyországok a nap kedvelői számára!

Fotó: flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. Ayia Napa partvidéke, Ciprus

Nem hiába nevezik Ciprus Ibizájának a sziget keleti részét, Ayia Napát. A partvidéke csak úgy ragyog az aranyló homoktól, a tengervíz kékjétől. A víz rendkívül tiszta, a kis öblök pedig fantasztikus látványt nyújtanak, nem hiába látogat el ide több ezer turista, a világ minden tájáról.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

2. Golden Cape, Horvátország

Dalmácia partvidékén elhelyezkedő Brac-sziget maga az álom-úticél, ha Horvátországba mennél nyaralni. Gyűjts bátorságot, és mássz fel a Vidova Gora csúcsra. A látvány megéri: a hegyről csodálatos panoráma nyílik a szigetre és az Adriai-tengerre. Ahhoz, hogy Golden Cape-hez érj, fel kell ülnöd a kompra Splitben.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

3. Porto Katsiki partvidéke, Görögország

Lefkas Görögország egyedüli szigete, ahová autóval is eljuthatsz. A szigetet ugyanis egy mozgóhíd köti a kontinenshez. A Jón-tenger negyedik legnagyobb szigetét elsősorban a lélegzet-elállító tengerpart, a kristálytiszta víz és a tökéletes hullámok teszik rendkívülivé. Nem hiába utaznak ide szép számban a szörf-rajongók.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

4. Kék Laguna, Málta

A Kék Laguna vidékét a hasonló című filmből is ismerhetjük (Visszatérés a Kék Lagunába). A sziget a már-már irreálisan tiszta és átlátszó vízzel, több ezer halfajjal, korallal kápráztatja el a turistákat. Csodájára jár, hogy a víz alatti kövek még a nagy mélységekben is tisztán láthatók.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

5. Praia da Marinha partvidéke, Portugália

Algrave Portugália legdélebben fekvő régiója. Itt található Praia da Marinha is, a tengerpart, amely lenyűgöz a szépségével. Valóságos oázisa a csendnek, a nyugalomnak. Az öblöt, amelyben található, magas sziklák veszik körül, a víz kristálytiszta, a homok pedig ragyog a napsütésben! Nem hiába választották az „év tengerpartjává” Praia da Marinhát 1998-ban.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

6.  Navagio partvidéke, Görögország

A hajótöröttek szigete, ahogy még nevezni szokták, egyike a legkedveltebb és legkülönlegesebb görög tengerpartoknak. A Zakynthos szigeten található, és földi paradicsomként tartják számon. A hatalmas kőtömbök és a tiszta, türkizen csillogó víz lenyűgöző látványt nyújt az odalátogatóknak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.