Az illóolajok nagyon erős készítmények, amelyeket csakis az előírásoknak megfelelően szabad felhasználni, ha betartod az utasításokat, igenis megszabadulhatsz a fejfájástól, az idegességtől, vagy a stressztől, ám ha nem kellően alkalmazod őket akár komoly bajt is okozhatsz magadnak.

Ennek a nőnek a fájdalmas fotója rávilágít arra, hogy miért NE használj illóolajat napozás előtt

Most ismerkedj meg Elise történetével, aki harmadfokú égési sérüléseket szenvedett egy illóolajtól.

A nő vadnarancs doTERRA illóolajat kent a nyakára, valamint a csuklójára, és még a jógaórája előtt úgy döntött, hogy napozik egy kicsit, mert pár hét múlva indul Jamaicára, így szeretné bőrét kissé felkészíteni, lebarnítani. Ez meg is történt, de másnap Elise nyakán és csuklóján a bőr kipirosodott, iritáltá vált. Először arra gondolt, hogy az új mosópor váltott ki allergiás reakciókat, de a következő napokban a helyzet súlyosabbra fordult, ugyanis Elise bőre fájni kezdett, így elment a kórházban, ahol megállapították, hogy az illóolaj és az UV-fény hatására kémiai reakció keletkezett, ami harmadfokú égési sérüléseket okozott a bőrén. A nő nem olvasta el az olajon lévő utasítást, miszerint ha valaki bedörzsöli a bőrét az illóolajjal, 12 óráig védnie kell a bőrét a napsugaraktól.

Az illóolajok összetételét négy dolog befolyásolhatja: a levegő, a meleg, a pára és a fény. Ezek megváltoztathatják az illóolajok hatását.

Az illóolajok mellékhatása

Főként a citrusos illóolajokra kell nagyon odafigyelni, mint amilyen a bergamot, a grapefruit, a lime, a citrom, a narancs, vagy a kömény, amelyek könnyebben okozhatnak bőrirritációt, és nagyon veszélyessé válhatnak, ha UV-sugarak érik, hiszen így erős égési sérüléseket okozhatnak.

Így használd helyesen az illóolajakat

Mindig győződj meg arról, hogy megbízható, szaküzletekben kapható illóolajat vásároltál, amin olvasható az útmutatás, hogy miként és mire szabad alkalmazni az olajokat.

Az is fontos, hogy mielőtt használni kezdenéd, előbb egy cseppet tégy a bőrödre, hogy meggyőződhess arról, hogy nem okoz allergiás reakciót.

Vannak olyan illóolajok, amelyeket bizonyos tevékenység elvégzéséhez, például masszázs, hígítani kell, különben mérgezést okozhatnak.

Nem szabad soha belső használatra olyan olajat alkalmazni, amelynek termékleírásán ez nem szerepel. A legtöbb illóolajat hűvös, száraz és sötét helyen kell tárolni, ahol nem éri a nap. És mindig meg kell nézni a szavatossági időt, mert ha lejárt garanciájú terméket használ valaki, azzal nagyon kockázatos, és komoly bőrirritációt okozhat magának.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.