KuriózumElizabeth Taylor 18 éves korában ment férjhez először, de már a nászút...

Elizabeth Taylor 18 éves korában ment férjhez először, de már a nászút után elvált! Mi volt az oka?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Elizabeth Taylor az egyik legsikeresebb világszerte ismert és elismert színésznő volt, több mint öt évtizedes karriert futott be, de magánélete gyakran beárnyékolta a képernyőn látható életét.

Karrierje gyermekkorában kezdődött, idővel a filmipar egyik legnagyobb nevévé vált, azonban sokszor a magánéleti botrányaitól volt hangos a sajtó.

Elizabeth Taylor 1932. február 27-én született Londonban. A filmdíva leginkább arról volt híres, hogy nem félt a merészebb, érzelmi kihívásokat jelentő szerepeket is bevállalni, de, amikor úgy kellett, a komikus szerepeket is el tudta játszani. Már kiskorában színésznő szeretett volna lenni, édesanyja, aki mielőtt férjhez ment volna, szintén színésznő volt, felkészítette őt a legelső szerepeire. Egyszer fellépett Erzsébet és Margit brit hercegnők előtt is.

Színészi karrierje azonban 1942-ben a “Kleopátrával” kezdődött, majd 1944-ben “National Velvet” című filmmel világhírnévre tett szert. A produkció dollármilliókat hozott számára, és szupersztárként emlegették szerte a világban.

Érett, nőies megjelenése hamar előmozdította a karrierjét, alig volt 18 éves, amikor már olyan neves előadók mellett szerepelhetett, mint Spencer Tracy, a “The Bride’s Father” című filmben 1950-ben.

Mindössze 17 éves volt, amikor elcsavarta a milliomos Howard Hughes fejét.

Számos közéleti személyiséggel volt még kapcsolata, többek közt híres sportolókkal. Először 22 éves korában William D. Pawley, a nagykövet fia jegyezte el, de három hónap múlva fel is bontották az eljegyzést. Taylor 24 éves korára már háromszorosan elvált nő volt. Nyolcszor ment férjhez hét férfihez, többek közt egy szállodalánc örököshöz, angol színészhez, producerhez, művészhez, egy walesi színészhez kétszer, egy amerikai szenátorhoz, és egy építőmunkáshoz.

Első házasságát 1950-ben egy szálloda örökösével, a 23 éves Conrad Hilton Jr.-al kötötte, ekkor Taylor alig múlt 18 éves. A házasságuk azonban csupán 8 hónapot tartott, mivel a viták már a templomi szertartás ideje alatt kirobbantak. A több hétig tartó nászút vége számukra a házasság végét is jelentette. Kiderült, hogy Hilton a nászéjszakán elkezdett inni, és hiába kérlelte újdonsült felesége, mégis inkább az alkoholt választotta. A nászút után Elizabeth Taylor benyújtotta a válási kérelmet.

Elizabeth Taylor azzal a panasszal állt a bíróság elé, hogy fiatal férje bántalmazó hangnemben beszélt vele, és alig figyelt rá.

Miután Hiltonnal megszakadt a házassága, a színésznőnek nem kellett sokat várnia, hogy megtalálja a következő férfit, aki megadja neki, amit szeretne. Ezúttal a 20 éves Michael Wilding színészbe szeretett bele, két közös gyermekük született. Harmadszor Michael Todd producerrel kötötte össze az életét, egy lányuk született.

Todd repülőgép-balesetet szenvedett, halála után Liz Eddie Fisher énekessel került közelebbi kapcsolatba, aki miatta elhagyta feleségét és gyermekeit. Liz azonban egy forgatáson összeismerkedett Richard Burtonnal, akivel 1974-ben elváltak, majd 1975-ben újraházasodtak, és végül a következő évben ismét elváltak. 1976-ban Elizabeth feleségül ment John W. Warner-hez, majd 1982-ben elváltak. Utolsó alkalommal egy 37 éves építőmunkásnak mondta ki az igent. Michael Jackson farmján házasodtak össze, és 1996-ban váltak el.

Taylor beismerte, hogy többet soha nem szeretne férjhez menni, nem is tette, de 2011-ben bekövetkezett haláláig több férfival is volt futó kapcsolata.

Fotó: Instagram

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek