KuriózumEladta az otthonát a nyugdíjas házaspár, hogy egy óceánjáró hajóval körbeutazzák a...

Eladta az otthonát a nyugdíjas házaspár, hogy egy óceánjáró hajóval körbeutazzák a világot

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mike és Barbara Soroker eladják New York-i lakásukat, hogy megvegyenek egy kétmillió fontos kabint az MV Narrative fedélzetén, amellyel három éven át körbeutazzák a világot.

A 80 éves Mike Soroker korábban négy hajóúton vett részt feleségével, a 75 éves Barbarával, amikor felmerült benne a gondolat, hogy akár egész hátralévő életüket is eltölthetnék így.

A hajó, aminek a fedélzetén utazni szeretnének, az MV Narrative, jelenleg építés alatt áll, és a tervek szerint 2025-ben indulhat útnak – írja a Mirror.co.uk.

Ha elkészül, az 547 kabinos hajó 3 év alatt körbeutazza a Földet, és az utasok minden egyes kikötőben több napot tölthetnek majd felfedezéssel.

„Szeretnénk lehetőséget kapni arra, hogy megnézzük ezeket a helyeket, amíg még élünk és elég egészségesek vagyunk ahhoz, hogy élvezhessük. Valószínűleg ez az első számú dolog, amit várunk ebben az utazásban” – mondta Mike.

Ez az életmód azonban természetesen nem olcsó. A 18 fedélzettel, 3 medencével, 20 étteremmel, saját sörfőzdével és egy 10 ezer kötetes könyvtárral rendelkező hajón való utazás 2 millió fontba került a házaspárnak.

„Éveken át dolgoztunk, felépítettük magunkat. Most itt az ideje, hogy learassuk a gyümölcsét” – tette hozzá Mike.

A házaspár azt tervezi, hogy eladja New York-i lakását, hogy finanszírozni tudja az utazást, és ideiglenesen a floridai Boca Ratonban található otthonukban élnek a hajó indulásáig. Időközben más előkészületeket is megtesznek, például gondoskodnak arról, hogy hozzáférjenek a szükséges orvosi ellátáshoz, és igyekeznek minél több időt tölteni két gyerekükkel.

De nem Mike és Barbara az egyetlen nyugdíjas pár, akik ezt az életmódot választották. Egy ausztrál pár, Marty és Jess Ansen tavaly júniusban indult igazi maratoni útra a Coral Princess óceánjáró fedélzetén. Az elmúlt másfél évet nagyrészt tánccal, evéssel, új barátok szerzésével töltötték, közben pedig bejárták a világot.

A házaspár azzal viccelődik, hogy inkább ők fogadják a kapitányokat a fedélzeten, mint fordítva. Marty és Jess igazi hírességeknek számítanak a hajó fedélzetén, és más utasok gyakran kérik, hogy találkozhassanak az inspiráló házaspárral.

Bár már évtizedek óta hajóznak, a világjárvány utáni lezárások feloldásakor döntöttek úgy, hogy a korábbi hobbiból életmódot teremtenek. Úgy érezték, a szigorú bezártság alatt több évnyi szórakozást veszítettek el, és szerették volna ezt bepótolni. Minden étkezésük benne van a jegy árában, és házimunkát sem kell végezniük, mivel a személyzet mindenről gondoskodik.

Ráadásul azt mondják, ez az életmód olcsóbb, mintha egy idősek otthonába költöznének. A hajó legénysége mostanra a második családjukká vált, és még Jess születésnapi ünnepségét is segítettek megszervezni.

A következő hetekben a pár Hawaii körül hajózik. Még további nyolc hónapjuk van a Coral Princess fedélzetén, mielőtt néhány hónapra szárazföldre szállnak. A szünet azonban csak rövid időre szól, Jess és Marty ezután egyéves hajóútra készül egy másik óceánjáró, a Crown Princess fedélzetén.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek