BlogEgyszerű élet, nagyszerű ember

Egyszerű élet, nagyszerű ember

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Manapság szinte mindenkiről elmondható, hogy a kelleténél sokkal inkább túlvállalja magát. Így van ez, mivel a nyugati jómódi társadalmi szinttől igencsak messzire estünk, de ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen élvezni azt, amink van!

Valami megmagyarázhatatlan indíttatástól fogva szeretjük túlbonyolítani életünket azzal az egyszerű motivációval, hogy mindig többet és többet akarunk. Van aki erre azt mondja, hogy igen, mert a több, jobb. Ezzel szemben elég átgondolnunk, hogy a „több”-re fordított erő, energia és főleg idő összesen meg sem éri azt, amit hajszoltunk. De akkor mi is teszi élvezhetővé az életet?

A pénz

Meg kell próbálnunk másképp tekinteni a pénzre. Bizonyára olyasmit mondtam, amire nehéz pozitívan gondolni ilyen nehéz gazdasági viszonyok között, amikor egyik hónapról a másikra élünk. Ha viszont van munkánk, ami fedezi alapvető kiadásainkat, az máris elég arra, hogy nyugodt létezést biztosítson. Ne váljunk időnap előtt örök elégedetlenekké. Nem a pénz határozza meg azt, akik vagyunk!

Ha minél hamarabb el tudjuk fogadni azt, hogy egyszerű életvitelünk van, sokkal kevésbé leszünk stresszesek, és javul lelki világunk.

A sikerhez vezető „tankönyveket” olyan szakik írják, akik már messze a jólét fölött lebegnek, de egy fontos tanácsot érdemes tőlük ellesni, és ez pedig a feedback varázsa. Azt állítják, hogy életünk végéig tartó spórlással, lemondással sosem tudunk majd felülemelkedni önmagunkon. Ez önmagában igencsak megterhelő folyamat minden ember számára, ezért a kemény munka időnként meg kell villantson néhány olyan dolgot, amitől majd azt érezzük, hogy érdemes folytatnunk. Ilyen motívum az, ha néha napján egy kis luxust szivárogtatunk életünkbe.

Centre pontosan tartalékolunk, és mindig csak a legszükségesebb, alap szükségletekre költünk, hogy aztán X idő után legyen pénzünk „arra”. De mire? Látjuk, hogy hova akarunk kilyukadni, vagy csak halmozunk üresbe?

Időnként, amikor már a teljes kimerültség küszöbén lihegünk, valljuk be magunknak, hogy a végtelenségig nem lehet visszacsatolás, ön-megajándékozás nélkül élni, ezért nyugodtan engedjünk meg magunknak egy új, kiváló felbontású TV-t, vagy a konyhai munka kényelmét fokozó háztartási cikket. A háztartási cikkekben az a nagyszerű, hogy rendkívül praktikusak, kellemesebb otthoni légkört teremtenek, és nem mellesleg lerövidítik háztartásbeli munkáinkat! Ez igazán olyan luxus, amire időnként érdemes áldozni.

Az is csak egy népbutítás, hogy a nyaraláshoz rengeteg pénz szükséges. Miért vágyunk arra, hogy az Adriába lógassuk a lábunk? Talán voltunk a környék összes gyönyörű turisztikai pontján, ahova a németek, osztrákok, kínaiak, csehek, franciák látogatnak? Ha ők eljönnek ide ezért, akkor nekünk ugyan ez miért nem felel meg kikapcsolódásnak? Rengeteg pénzt spórolhatunk azzal, ha körültekintünk, és egy közeli, de akár Európa szerte egyedi kikapcsolódási pontot választunk.

Szerintem ugyanakkor a komfort és kirándulási élmények mellett az élet szépsége igazán abban rejlik, hogy azzal foglalkozhatunk, amit szeretünk! A munka mellett lennie kell olyan foglalkozásnak az életünkben, amitől kikapcsolunk, amit teljes odaadással és örömmel végzünk, ha épp akad egy kis szabadidőnk. Ha ilyen nincs is, és minden szabadidőnket filmnézéssel, zenehallgatással töltjük, érdemes próbálkozni egy új hobbival. Ezek általában nem igényelnek nagy anyagi befektetést, de kiegyensúlyozzák életünket.

Ne feledjük el, hogy lemondani a mindenről azért, hogy az amerikai álmot éljük, butaság. Ezzel csak mérgeznek minket, de elérni nagyon kevesen fogjuk tudni, ezért érdemes egy egyszerűbb életet választani, amire az amerikaiak soha nem is lennének képesek.

Az egyszerűbb élet jobb élet, a kevesebb néha több, és néha kell egy kevés kényeztető luxus!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek