KuriózumEgyetlen, ismert emberi fajhoz sem tartoznak a Tibetben élő Dropa és Ham...

Egyetlen, ismert emberi fajhoz sem tartoznak a Tibetben élő Dropa és Ham törzs tagjai! Akkor kik ők valójában?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egyetlen, ismert emberi fajhoz sem tartoznak a Tibetben élő Dropa és Ham törzs tagjai! Akkor kik ők valójában?

Az európai rendszer négy nagy emberi rasszot különböztet meg: az europoidot, a mongoloidot, a negridet és az ausztraloidot. Mégis léteznek olyan elszigetelt népcsoportok, amelyek egyik rasszhoz sem tartoznak, így vannak olyanok, akik ezeket az embereket földönkívülieknek tekintik, mondván, hogy idegen civilizációkból érkeztek akár évezredekkel ezelőtt bolygónkra. Ilyen idegen eredetű népcsoportként tekintenek a tibeti Baian Kara Ulla hegységben élő Dropa és Ham törzsekre, akikről 1967-ben két orosz magazin, a Nauka i Religia és Sputnik közölt érdekes információkat.

Jelenleg, a Dropa és Ham törzsek mintegy 3 ezer emberből állnak, átlagmagasságuk nem haladja meg az 1,20 métert, csontjaik vékonyak, törékenyek, koponyájuk viszont jóval nagyobb, mint a többi emberi fajé.

A vérvizsgálatok révén is kiderült, hogy az említett törzsek tagjainak vére a világon egyedülálló. A különleges törzseket 1935-ben fedezték fel, de csak 1950-ben végeztek kínai kutatók vizsgálatokat rajtuk, minek nyomán megállapították, hogy eredetük nem földi. A barlangrendszereikben 12 ezer éves rajzokat fedeztek fel, amelyeket a Nap és Hold pozíciója tökéletes arányban volt megjelenítve, ahogy a legtöbb csillagképek is, de ami még ennél megdöbbentőbb volt: űrhajókra emlékeztető ábrák is fel voltak festve a falakra.

Emellett több mint 700 olyan kőlapot is találtak, amelyek különböző feliratokat tartalmaztak, és 40 százalékban kobaltból és 8 százalékban alumíniumból tevődtek össze. A szakértők úgy saccolták, hogy a kőlapok 11-12 ezer évesek. A feliratokat a pekingi dr. Tsum Um Nui fedezte fel, több társával együtt 20 éven át dolgozott azon, hogy megfejtse a kőlapokon lévő üzenetet, amely egy 12 ezer évvel ezelőtti történetet mesélt el, miszerint egy idegen, távoli bolygóról érkező űrhajó lezuhant a Földre, és mivel a legénység nem tudta megjavítani a szerkezetet, végül a bolygónkon ragadtak.

A Pekingi Akadémia sokáig nem engedte nyilvánosságra hozni a kutatás eredményeit, mert nem szerették volna, ha a társadalmat sokkhatás éri.

1995-ben mégis megjelent egy hír a felfedezésről, amelyet a kínai hatóságok is megerősítettek.

Természetesen vannak olyan vélemények is, miszerint ezen törzsek tagjai nem különböznek semmiben a többi tibeti néptől, sőt a tibeti hadseregben remekül harcoltak, kitartó, vasakaratú emberek. Jelenleg pásztorkodásból, állattartásból élnek.

Felmerül a kérdés, vajon mi az igazság?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek