KuriózumEgy tanulmány szerint ebben az életkorban jön rá a legtöbb ember az...

Egy tanulmány szerint ebben az életkorban jön rá a legtöbb ember az élet értelmére!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tízből tíz ember valószínűleg nemmel válaszolna arra a kérdésre, hogy szeretne-e megöregedni. Nem bizony, hiszen korunkban az öregedés egyértelműen rossz dolognak számít, ami ugyan az élet része, de nagy kár, hogy az ember nem maradhat mindig fiatal. Pedig egyes tanulmányok szerint az öregedésnek előnyei is vannak, hiszen az évek múlásával nőni fog az önbizalmunk.

Egy tanulmány szerint ebben az életkorban jön rá a legtöbb ember az élet értelmére!

A szakértők szerint a 60 éves kor az az életszakasz, amikor egy ember rájön az élet értelmére, megtalálja a célját és megtanulja értékelni az örömteli pillanatokat, és nem mellesleg az önbizalma is magasabb lesz – legalábbis ezt állítja egy tanulmány, amely a Psychological Bulletin szaklapban jelent meg.

“A középkorúság egy ember életében a legstabilabb időszak úgy anyagi, mint érzelmi szempontból. Sőt, ezek az emberek képesek másokon is leginkább segíteni, mivel kellően tapasztaltak és pénzügyi szempontból is rendben vannak a dolgaik” – közölte a tanulmány társszerzője, a Berni Egyetem professzora, Ulrich Orth.

A tanulmány kutatói 165 ezer ember életét elemezték ki, megállapítva, hogy az önbizalmi index növekedésének első hulláma 4 és 11 éves között zajlik le, mikor a gyerekek szociális és kognitív készségei fejlődnek, és elindulnak a függetlenedés útján.

Orth professzor szerint 11 és 15 éves kor között az önbizalom sérülhet, mivel a fiatalok már ilyenkor felmérik és összehasonlítják iskolás társaikkal az anyagi helyzetüket. A professzor szerint egy ehhez hasonló önbizalomhiány majd 70 éves kor után következhet be, amikor az emberek megözvegyülnek, elvesztik a barátaikat és nehezebben tudnak gondoskodni magukról.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek