Nemrég az ausztráliai Breakthrough National Centre for Climate Restoration szaklapban egy olyan tanulmány látott napvilágot, amelyben katonai és gazdasági szakemberek számításaira alapozva kijelentik, hogy 30 év múlva drámai változások alakulhatnak ki, veszélybe sodorva az emberi civilizáció jövőjét a bolygón.

A tanulmányban megjegyzik, ha továbbra is ilyen ütemben folytatódik a Föld erőforrásainak kiaknázása, akkor a következő három évtizedben az emberi civilizáció egy olyan fordulóponthoz ér, ahonnan már nem lesz visszaút, és a ma ismert emberi civilizáció megszűnik, teljesen átalakul, az egész világon anarchia lesz úrrá, és felbomlik a nemzetközi világrend.

A tudósok, szakértők éppen ezért felhívást intéztek a döntéshozó hatóságokhoz, szervekhez, intézményekhez, hogy minél drasztikusabban fogják vissza az államok a káros gázkibocsátást, hiszen ha a globális átlaghőmérséklet 3 Celsius fokkal fog emelkedni, akkor katasztrófák sora alakulhat ki, akár az egész bolygó klímarendszere összeomolhat, ezért kell kiemelten vigyázni a hatalmas korallzátonyokra, az északi és déli jégsapkákra, illetve az egyenlítői esőerdőkre.

A tanulmány két szerzője, David Spratt és Ian Dunlop egyáltalán nem bizakodó az emberiség jövőjét illetően, ugyanis a számításaikból az olvasható ki, hogy ha nem történik előrelépés a klímaváltozás terén, akkor az emberiséget a kipusztulás fenyegetheti, még pedig csúnya véget érhet fajunk földi pályafutása, hiszen 2050-re annyi ember fog élni a földön, hogy több országi szociális és élelmezési rendszere összeomolhat, káoszt és fejetlenséget eredményezve, amely könnyen világszíntűvé válhat, ahonnan már nem lesz visszaút.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.