KuriózumEgy Sydney-i iskola elhagyta a táblagépeket és visszatért a hagyományos tanuláshoz: "A...

Egy Sydney-i iskola elhagyta a táblagépeket és visszatért a hagyományos tanuláshoz: „A gyerekek sokkal jobban teljesítenek”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy Sydney-i iskola úgy döntött, hogy a ma divatos táblagépek, és elektronikus tankönyvek használatát mellőzve, visszatérnek a hagyományos tanulási módszerekhez.

Elhatározásukat tettek követték, és a gyerekek a hagyományos füzeteket, tankönyveket használva jobban teljesítettek, mint annak előtte, ez még a tanárokat is meglepte.

Ausztráliában ugyanis az elmúlt 5 évben, a Redwood House Líceum alsó és felső tagozatán egyaránt a táblagépek, az elektronikus tankönyvek, és iPad-ek használata hódított teret érthető okokból. Az iskolában tanító tanárok azonban észrevették, hogy ezek a tanulási eszközök egyáltalán nem járultak hozzá a gyerekek értelmi szintjének növeléséhez, sőt inkább elvonta figyelmüket a tanulásról.

Ezt maguk a tanulók is észrevették, így aztán senkit nem lepett meg az a tény, hogy az új tanév kezdetével, az iskola diákjai visszatértek a hagyományosnak ítélt könyv és füzethez. Az iskola igazgatója szerint, „ezen eszközök és módszerek használata által, jobban fejlődnek a gyerekek képességei és készségei, és ez meglátszik az elért eredményeken is”!

Mindez azzal magyarázható, hogy egy adott szöveg értelmezése jobban megvalósul, ha nyomtatott formában olvassák, mint digitális formájában. Ezt alátámasztotta egy 2017-ben végzett kutatás is, melyet a Maryland-i Egyetem kutatói végeztek el.

A nehéz hátitáskák kérdését pedig úgy oldották meg, hogy a nyomtatott könyveket a gyerekek az iskolai szekrényekben hagyják, és csak otthon használják a digitális változatát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek