KuriózumEgy pizzás dobozban hagyták magára az újszülöttet, egy levél kíséretével: "Isten remélem...

Egy pizzás dobozban hagyták magára az újszülöttet, egy levél kíséretével: „Isten remélem megbocsájt”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Felhördült a mexikói közvélemény, amikor kitudódott, hogy egy újszülött kisbabát egy pizzás dobozban hagyták magára, ám a kicsit kísérő levél tartalma azonnal értelmet adott mindennek és szem nem maradt szárazon.

Előfordulhat, hogy az édesanya nem kívánja magához venni az újszülöttet, mert túlságosan fél az anyaságtól, vagy az anyagi körülményei nem engedik meg még egy kis lélek nevelgetését. Sajnos, a pont ilyen esetekre kialakított inkubátorok létezéséről is csak nagyon kevesen tudnak, pedig ezeknek a funkciója pont az lenne, hogy a magukra hagyott kisbabák egy biztonságos helyen élhessenek túl.

A Mitchnigan-i Közegészségügyi Hatóság adatai alapján, naponta 51 kisbabáról mondanak le a szüleik és hagyják őket magukra Amerika szerte.

Ez a kisbaba 2020-ban jött a világra és azonnal a nagyszülők gondjaira bízták, mivel az anya a szülés során elhunyt. Az idős házaspár azonban képtelen volt megfelelőképpen gondoskodni a gyerekről, így egy pizzás dobozban, takaróval betakargatva hagyták magára az utcán a gyereket, abban a reményben, hogy valaki majd csak rátalál. A nagyszülők egy szívszaggató levelet is hagytak a baba mellett.

„Kérem viseljék gondját az unokámnak. A lányom elhunyt a szülés közben és nekünk nem áll módunkban támogatni a kicsit. Reméljük a sors rámosolyog és Isten megbocsájtja nekünk, amit tettünk” – állt a levélben.

Fotó: Miguel Angel Varela Pinedo/Facebook

Az egyhetes kisbabára rövidesen rátaláltak és azonnal egy speciális helyre szállították, ahol megetették, ellátták és megvizsgálták.

„Az élet formálhat, de ehhez hasonló helyzetekre úgysem készít fel” – így adta tudtul a kisbaba történetét a mexikói intézmény.

A mexikói lakosság egy emberként fogott össze a kisbaba megmentéséért, sokan ajánlották fel, hogy örökbe fogadják a gyereket, de Tlaltenango város polgármestere, Miguel Ángel Varelo Pinedo egy hosszú távú remek megoldással állt elő.

„Addig viselem gondját a babának, amíg csak szükséges. Isten nyugosztalja az édesanyát, és bocsásson meg a nagyszülőknek.”

A polgármester valóban maga mellé vette a gyereket és rövidesen a keresztelőre is sor került: a kicsi az Ángel Gabriel nevet kapta. Valero azonban azt szerette volna, ha a kicsi végül egy olyan szerető családhoz kerül, ahol nem adatott meg a saját gyerek lehetősége.

„Kívánom, hogy ennek a kicsinek remek élete legyen egy olyan örökbefogadó család mellett, akik valóban akarják őt. Mindenkinek köszönöm a segítséget ezekben a szörnyű időkben és rá kell döbbennünk, hogy a mindennapi jólétünk a legsebezhetőbb dolog velünk, emberekkel kapcsolatban.”

Fotó: Miguel Angel Varela Pinedo/Facebook

Mint később kiderült a nagyszülők anyagi okok miatt voltak kénytelenek magára hagyni az unokájukat.

„Szomorú azt hallani, hogy egy kisbabát anyagi gondokra hivatkozva hagynak el” – tette hozzá a polgármester.

A város közössége azonban reméli, hogy egy nap majd újra egyesülhet a szétszakított család, és a kicsi megismerheti a nagyszüleit, ám ez mind a jövő titka.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek