KuriózumEgy orosz tudós elmélete szerint: „Az alvás nem időfecsérlés, hanem gyógyszer!”

Egy orosz tudós elmélete szerint: „Az alvás nem időfecsérlés, hanem gyógyszer!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A híres tudós elmélete néhány érdekes dolgot tárt fel az ember, alvás közbeni agyi tevékenységéről.

Ivan Pigariov, az Információs Átviteli Intézet vezető tagja, részt vett az alvás fiziológiájának tanulmányozásában, és napjainkban, kutatásának eredménye világszerte ismertté vált. A múltban mindig úgy gondolták, hogy az agy az éjszakai alvás ideje alatt ellazul.

Az elvégzett kísérletek azonban arra mutattak rá, hogy amikor alszunk agyunk továbbra is aktívan dolgozik. A kísérletek feltételezése a következő volt: az alvás ideje alatt az agy feldolgozza a nap folyamán felhalmozott információkat és megoldja az érzelmi problémákat.

Az alvást tanulmányozva, a vélemények eltérőek voltak. Az emberi test belső szervei millió receptorral vannak ellátva. Ezek folyamatosan adatokat gyűjtenek a hőmérsékletről, a végbemenő kémiai folyamatokról, vagy a savasság mértékéről.

Hogy ezek az információk hova is érkeznek, az egyelőre rejtély.

A tudósok szerint az éjszakai alvás ideje alatt testünk átvizsgálja minden egyes belső szervünk állapotát, és ahol hibát észlel, azt kijavítja. Ezért nagyon fontos az alvási fázis, mivel a belső szervek és az agykéreg közötti interakció a lassú alvás ideje alatt valósul meg. A gyors alvás alatt az agy ugyanis csak magával, mint belső szervvel foglalkozik és nem ellenőrző központként működik.

Feltevődik tehát a kérdés: „Minél többet alszunk, szervezetünk annál egészségesebb lesz?”
A válasz: „Annyit aludjunk, amennyit szeretnénk!”

Az alvás azonban nem elfecsérelt idő!

Az alvás életünk legfontosabb része, amelynek során az agy összetett tevékenységeket folytat. Az álmatlanság azonban nagy probléma. Amerikában sokan szenvednek általa, Oroszországban pedig évente növekszik ezen emberek száma. Az alvászavarok aztán különböző betegségek kialakulásához vezetnek (gyomorfekély stb.), de még így sem tanúsítunk kellő odafigyelést e probléma irányában.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek