KuriózumEgy nő megmutatta férfiak egy csoportjának, milyen 9 hónapos terhesen edzeni

Egy nő megmutatta férfiak egy csoportjának, milyen 9 hónapos terhesen edzeni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A férfiak úgy döntöttek, kipróbálják, milyen úgy edzeni, hogy egy 4 és fél kilós medicinlabdát kötnek a derekukra.

Egy nő megmutatta férfiak egy csoportjának, milyen 9 hónapos terhesen edzeni

Michelle Duboc egy kemény anyuka! Duboc CrossFit edző, és a CrossFit Unbounded edzőterem tulajdonosa Miamiban. Májusban, amikor még gyereket várt, úgy döntött, hogy az edzőterem néhány férfitagjával együtt (köztük a férjével) kezd edzeni, miközben terhessége 40-ik hetében járt.

A Murph Challenge egy olyan edzésterv, amelyen a CrossFit edzőterem tagjai minden évben részt vesznek az amerikai emlékezet napján (Memorial Day), Michael P. Murphy hadnagy előtt tisztelegve, aki az amerikai haditengerészetnél szolgált, és Afganisztánban vesztette életét. Ezúttal a férfiaknak egy 4,5 kilogrammos labdával a derekukon kellett végigcsinálniuk az edzést, hogy megértsék, milyen kihívást jelenthet terhesen edzeni.

„Nagyon jó volt látni, hogy valóban ki akarják próbálni, és tudni akarják, milyen érzés.” – mondta Duboc a Good Morning America műsorának. A próbálkozásról videó is készült, amelyen jól látszik, mennyire meg kell küzdeniük a férfiaknak azért, hogy lépést tudjanak tartani a Michelle Duboc diktálta tempóval.

A nő 3200 méteres futás után 300 guggolást és 200 fekvőtámaszt is elvégzett, a férfiak pedig a medicinlabdákkal a derekukon próbáltak felzárkózni. Az egyik hozzászóló azt írta: „Ez nagyszerű volt. Mindegyiküket kiütötted.”

„Rendkívül motiváló személy az edzőteremben, jóval a terhessége előtt is az volt, és azután is az maradt.” – mondta Duboc férje, Gian Franco Duboc. Egyébként az ő ötlete volt a medicinlabdák használata.

Gian Franco, aki a CrossFit Unbounded edzője és tulajdonosa is, büszkén beszélt felesége elkötelezettségéről: „Az edzőteremben mindenki csak rá néz, és ha valakinek rossz napja van, és nem akar edzeni, azt mondja: a fenébe is, nem panaszkodhatok!”

A motiváló anyuka más terhes nőket is támogat abban, hogy mozogjanak a terhességük alatt is, és felhívja a figyelmet arra, milyen fontos a testmozgás. Korábban, amikor 3 évvel ezelőtt első kislányát várta, nem akart az edzésprogramjáról posztolni a közösségi médiában a lehetséges negatív kritika miatt. De ezúttal nem hagyta, hogy ez az útjába álljon.

„Rendkívül előnyös.” – mondja. „Az edzés nagyon jót tesz. Megkapod azokat a boldogsághoz kötődő endorfinokat is, amelyekre mindannyiunknak szükségünk van a terhesség nehezebb szakaszaiban.”

Michelle Duboc elismerte, hogy rengeteg negatív megjegyzést kapott terhesség alatt végzett edzéseiről.

„Sok embernek az a berögzült elképzelése, hogy a terhes nőknek nem szabad súlyokat emelgetniük. És a terhességet leginkább állapotként fogják fel. Ez szomorú, mert nem ismerik a terhesség alatti edzés összes előnyét.” – mondja Duboc. Azoknak, akik a terhesség alatt szeretnének edzeni, azt tanácsolja, hogy haladjanak lassan és fokozatosan. „Ne kezdj valami újba, amit korábban még nem próbáltál.”

A fitnesz szakértő azt is hozzátette, hogy folytassák a terhesség előtti edzésprogramjukat. Ami még meglepőbb, hogy Duboc az edzés utáni napon életet adott második kislányának, aki a Sky nevet kapta.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek