Felesége nyilvánosságra hozta annak a sportolónak a tragikus történetét, aki a házasságkötésüket követő napon halt meg.

„Elvesztettem a legjobb barátomat, a férjemet, és a kisfiam édesapját.” – mondta Maia Falwasser, aki egy nappal azelőtt ment hozzá szerelméhez, Navar Herberthez, mielőtt a férfi meghalt volna.

A 22 éves sportolót, aki egy 11 hónapos kisfiú édesapja volt, néhány hónappal korábban agydaganattal diagnosztizálták. A betegség gyógyíthatatlan volt, és a férfi állapota gyorsan romlott.

A szerelmesek úgy döntöttek, a lehető leghamarabb megtartják az esküvőt, mivel tudták, csak nagyon kevés idejük lehet hátra.

Maia, férje halála után adománygyűjtésbe kezdett, hogy hazavihesse Navar holttestét szülővárosába, az új-zélandi Kotahitanga Marae városába.

„Ez egy nehéz időszak, de erőt és menedéket találok mindenki támogatásában.” – tette hozzá a gyászoló özvegy.

Maia egy megható videót is megosztott az esküvőről, amire szűk baráti és családi körben került sor új-zélandi otthonukban. Navarnak a barátai segítettek felöltözni a szertartás előtt, majd egy kerekesszéken tolták ki a kertbe, hogy kimondhassa a boldogító igent szerelmének. Amikor Maia is megérkezett, a sportoló megfogta menyasszonya kezét, és elmondta, mennyire szereti őt.

A szertartás után a barátok a maorik tradicionális harci táncával, a hakával köszöntötték az ifjú párt.

Navar rögbicsapata szintén segítséget nyújtott az adománygyűjtésben, hogy csapattársuk holttestét hazaszállíthassák.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.