Bebizonyosodott, hogy a kutyák valóban gyógyító erővel rendelkeznek. Egy arkansasi nő kedvenceivel kocogott épp, amikor találkozott egy elszomorodott 6 éves gyászoló kislánnyal.

Emily Beineman és kutyája, Blue, épp egy temetkezési ház mellett haladtak el, amikor egy lány sírva kérte, hogy megsimogathassa a kutyát.

“Elmosolyodtam, és természetesen azt mondtam, hogy ha a szülei nem bánják, akkor megsimogathatja” – írta Beineman egy Facebook-bejegyzésében. A kislány félénken válaszolt: „Ó, a szüleim biztosan megengedik, anyám bent van a ravatalozóban, apám pedig meghalt, épp az ő temetésén voltunk.”

Raelynn Nast, a Greenwood-i McConnell Temetkezési Kápolnában volt épp az édesapja, Davey Nast (41) temetésén. John David “Davey” Nast, Jr. április 14-én halt meg vastagbélrákban.

Emily Beineman szerint a kutyája érezte, hogy szükség van rá. “Mielőtt egy szót is szólhattam volna, Blue odalépett a kislányhoz, leült elé. A lány átkarolta Blue nyakát, és nem akarta elengedni. A kislány családtagjai és barátai körülvettek, és csak néztek. Szem nem maradt szárazon ” – írta Beineman a Facebookon.

Raelynn ezután megkérdezte Beinemant, hogy be akar-e menni a temetkezési házba az apjához. ”Nagyon büszke volt az apjára. Mindig mindenkinek be akarta mutatni” – mondta a lány édesanyja, Lacey Nast.

Beineman nem volt úgy öltözve, mintha temetésre ment volt, de rájött, hogy ezt a lépést meg kell tegye, hiszen nagyon fontos a kislány számára.

“Raelynn megmutatta nekem a gyönyörű virágcsokrot, amely a koporsót díszítette, és azt mondta, hogy nagyon szépnek látja. Aztán megkérdezte, hogy én és Blue maradunk-e még néhány percig. Még egy kicsit meg akarta simogatni Blue-t. Így hát maradtunk. Blue mindig megérzi, ha valaki szomorú vagy ideges, és nagyon megnyugtató tud lenni”– írta Beineman a Facebookon.

„Ma hálás vagyok sok mindenért. De különösen hálás vagyok azért, hogy Isten megengedte, hogy élete egyik legnehezebb napján találkozhassunk ezzel a különleges kislánnyal.”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.