Ami egy szórakoztató születésnapi kirándulásnak indult, igazi rémálommá változott az oklahomai pár számára.

Egy hatalmas hullám súlyosan megsebesítette őket, majd a mentőautó, amivel kórházba szállították őket, egy fának ütközött

Lauren Perry és a barátnője, Jenny Vu, súlyos balesetet szenvedtek, még mindig lábadoznak, és egyelőre nem tudtak visszatérni a munkahelyükre.

A pár és ír szetterük, Iver, Washington államba látogattak Lauren 24. születésnapjára. „Annyira izgatott voltam. Úgy voltam vele, hogy ennek tökéletesnek kell lennie. 2 és fél órát autóztunk a szállodánktól Ruby Beachig” – mesélte Lauren.

A pár nagyon élvezte a festői tengerparton eltöltött időt, de amikor indulni készültek, egy hatalmas hullám csapódott a partnak, ami súlyosan megsebesítette őket. „Véletlenül éppen hátranéztem, és akkor láttam a hullámot” – mesélte Lauren. „Körülbelül másfél-két méterrel magasodhatott a fejem fölé. Csak néztem a hullámot, aztán ránéztem Jennyre, és még volt annyi időm, hogy azt mondjam: Jenny…fuss! Megpróbáltam őt előretolni, miközben a hullám nekünk csapódott.”

A hullám ereje mindkettejüket ledöntötte a lábukról, és arccal a szikláknak csapódtak. „Csak arra emlékszem, hogy víz borította be az egész testemet, és azt mondtam magamnak, hogy be kell csuknom a szememet, és vissza kell tartanom a levegőt” – mondta Jenny. „Miközben így tettem, egy óriási fa csapódott nekem, és elvesztettem az eszméletemet.”

Lauren talpra tudott állni, miután a víz visszahúzódott, de Jenny még mindig eszméletlen volt, ezért Lauren kihúzta barátnőjét a partra, ahol szerencsére segítséget kaptak néhány embertől, akik szemtanúi voltak a balesetnek.

Segítséget hívtak, és amíg a mentők megérkeztek, elsősegélyt nyújtottak a párnak. 45 percbe telt, mire az első mentőautó a helyszínre ért, a másodikra pedig további 15 percet kellett várni.

Mindkét nőt a legközelebbi kórházba szállították a washingtoni Forksban, ahol az orvosok stabilizálták az állapotukat. Mivel a kórház nem volt felszerelve a traumás betegek kezelésére, a Harborview Medical Centerbe szállították őket Seattle-ben.

Egy mentőautóban tették meg a 45 perces utat a reptérre, de útközben újabb balesetet szenvedtek. „A mentőautó defektet kapott, szlalomozni kezdett az úton, majd nekiment egy fának” – mesélte Lauren. „Nagyon fájdalmas volt. Emlékszem, hogy kínok közt üvöltöttünk a mentőautóban” – tette hozzá Jenny.

Addigra már több mint 6 óra telt el az első baleset óta, és Lauren és Jenny fájdalomcsillapítók nélkül próbálták meg átvészelni az újabb megpróbáltatásokat. Szerencsére amint megérkeztek a repülőtérre, ahonnan külön gépekkel szállították tovább őket, elaltatták őket.

Miért éppen mi? Miért történt ez velünk?”

„Mindkettőnknek eltört a medencecsontja, és zúzódások voltak a tüdőnkön. Jenny esetében tulajdonképpen részleges légmellről volt szó” – mondta Lauren. „Mindkettőnknek megsérült a mája, ami belső vérzést okozott, és emiatt kritikus állapotba kerültünk.”

Ráadásul Jennynek mindkét oldalt voltak törött bordái, és fejsérülést is szenvedett.

Szerencsére a kutyájuk sérülés nélkül megúszta a balesetet.

Bár jelenleg mindketten otthon vannak Oklahoma Cityben, hosszú út áll előttük a gyógyulásig. Egyikük sem tud dolgozni, és bár Lauren 12 hét múlva elkezdheti a fizikoterápiát, hogy újra talpra tudjon állni, egyelőre nem tudni, Jenny mikor lesz képes újra járni, ha egyáltalán képes lesz rá.

„Olyan nagyszerű volt az életünk, és nem hiszem, hogy felfogtuk, milyen nagyszerű volt, ezért ez igazából arra emlékeztet, hogy semmit ne vegyünk készpénznek” – mondta Lauren.

Egy GoFundMe oldalt is létrehoztak a pár részére, ahol eddig több mint 20 ezer dollár gyűlt össze.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.