KuriózumEgy francia orvos szerint a férfiak szakállán több órán át túlél a...

Egy francia orvos szerint a férfiak szakállán több órán át túlél a koronavírus

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az új koronavírussal való fertőzés elleni védekezés érdekében a szakemberek azt javasolják, hogy amikor kimegyünk a lakásból tegyünk meg minden óvintézkedést annak érdekében, hogy minél jobban megvédjük magunkat a kórokozóval szemben. Sokan kesztyűt húznak, maszkot tesznek, de mi van a hajjal?

Hajunkat lefedhetjük sapkával, kalappal, sállal, de mi van azokkal a férfikkal, akik bajuszt és szakállat viselnek? Potenciális veszélyt jelent-e az arcszőr ebben az összefüggésben?

Dr. Patrick Pelloux francia orvos egy tévéfelvétel során kijelentette, hogy az új koronavírus több órán át képes „életben” maradni a bajuszon vagy a szakállon.

„Igen, a vírus akár több órán át is megmaradhat a bajuszon vagy a szakállon. Ezért nem engedélyezett a szakáll vagy bajusz viselése a kórházakban. Azt tanácsolom a férfiaknak, hogy rendszeresen mossanak arcot, de a legjobb, ha megborotválkoznának.” – idézi dr. Patrick Pelloux-ot a femmeactuelle.fr.

Nem ez az első eset, hogy a szakemberek kifejtik, a férfiak arcszőrzete több baktériumot is hordozhat. Egy nemrég végzett tanulmányról itt írtunk bővebben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek