KuriózumEgy fiú története, aki 12 évesen úgy döntött nemet változtat, de két...

Egy fiú története, aki 12 évesen úgy döntött nemet változtat, de két évvel később meggondolta magát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy fiú története, aki 12 évesen nemet változtató kezelésen esett át, majd két év után mégis meggondolta magát!

Egy fiú története, aki 12 évesen úgy döntött nemet változtat, de két évvel később meggondolta magát

Egy ausztráliai tinédzser, Patrick Mitchell, saját kérésére és édesanyja segítségével, olyan hormonális kezelésen esett át, melynek célja a fiú nemének a megváltoztatása volt. Mindez azután következett be, miután Patricknál az orvosok gender dysphoria-t állapítottak meg, vagyis ez azt jelentette, hogy a fiú az ellentétes nemre jellemző érzelmekkel rendelkezett.

Az ösztrogén kezelés hatására a fiú teste lányos vonásokat öltött és haját is megnövesztette. Két év elteltével azonban Patrickban kételyek merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy tényleg meg szeretné-e végérvényesen változtatni nemét.

Ekkor a fiú elmondta érzéseit édesanyjának, aki ismét a szakemberekhez fordult. Az orvosok leállították a fiú hormonkezelésének folyamatát és sebészeti beavatkozás révén mellei is eltűntek. Patrick édesanyjával az Egyesült Királyságba költözött, hogy új életet kezdhessenek.

Egy londoni iskolába jár, de mivel az eltelt két év nagyon megviselte a fiú idegeit, és súlyos depresszióval küzd, ezért szakemberek kezelésére szorul. Mély depressziója hatására nem egyszer felmerült benne a szökés, sőt mi több, az öngyilkosság gondolata is.

Az édesanya és gyermeke azért döntött amellett, hogy megosszák mindezeket a nyilvánossággal, hogy esetükből okulhassanak a hasonló problémákkal küzdő személyek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek