KuriózumEgy fiatal bécsi nő eladományozza több millió eurós örökségének 90%-át, mert a...

Egy fiatal bécsi nő eladományozza több millió eurós örökségének 90%-át, mert a pénz nem teszi boldoggá

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 29 éves Marlene Engelhorn évek óta tudja, hogy hatalmas összeget fog örökölni. 94 éves nagyanyja, Traudl Engelhorn-Vechiatto tud unokája terveiről.

Egy fiatal bécsi nő eladományozza több millió eurós örökségének 90%-át, mert a pénz nem teszi boldoggá

Traudl egy bécsi milliárdos, Peter Engelhorn özvegye, akinek vagyonát a Forbes magazin 4,2 milliárd dollárra becsülte. Peter, aki 1991-ben hunyt el, a BASF alapítójának, Friedrich Engelhornnak dédunokája volt. Peter Engelhornnak a gyógyszeriparban voltak érdekeltségei.

Marlene Engelhorn nyolc számjegyű örökséget kap a családi vagyonból, ami több tízmillió eurót jelent, de a pontos összeget egyelőre nem lehet tudni.

Az osztrák Der Standard újságnak adott interjújában a fiatal nő elmondta, egyszerűen szerencséje volt a „születési lottón”, elégedett a jelenlegi életével és örökségének 90%-át el akarja adományozni.

„Véleményem szerint ez nem akarat, hanem igazságosság kérdése. Semmit sem tettem ezért az örökségért. Szerencsém volt a születési lottón, tiszta véletlen. Azok, akik ténylegesen hozzájárultak ehhez, nem sokat kapnak. Valójában a társadalomtól származik (öröklés – n.n.), és ide kell visszatérnie. Amikor megérkezett a bejelentés, hogy hatalmas vagyont fogok örökölni, észrevettem, hogy nem igazán vagyok boldog, és arra gondoltam: valami nincs rendben, valamit tennem kell. Aztán elkezdtem komolyan gondolkodni rajta… Társadalmunkban az egyéni vagyon strukturálisan kapcsolódik a kollektív szegénységhez” – mondta Marlene Engelhorn.

Marlene Engelhorn még tanul, még nem kapta meg az örökségét, mert nagyanyja még él, és tud unokája terveiről.

„A nagymamám nagyon sok cselekvési szabadságot biztosít nekem, és ezt kihasználva nyilvánosságra hozom: egy nap sem dolgoztam meg ezért a pénzért, és egy fillér adót sem fogok fizetni, azért, hogy a birtokába kerüljek. Ez nem lehetséges! Szeretném, ha megadóztatnának. Ha nincs öröklési vagyonadó, akkor fogok egyen gondolkozni”– mondta Marlene.

A fiatal nő még nem tudja mit fog csinálni az öröklésével, de azt mondja, megtalálja a módját annak, hogy visszaadja a társadalomnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek