A szülés utáni napok rendkívül nehezek, akármilyen nagy csoda is maga a születés és a szülés folyamata. Szívszorító időszak ez minden nő számára, viszont főleg azok a kismamák viselhetik nehezen ezeket a napokat, akik nem kapnak kellő támogatást a párjuktól.

Most egy olyan nő történetét ismerhetjük meg, aki a testi fájdalmak mellet az igazi lelki kínokat is megérezte a szülést követő időszakban, mivel párja semmiféle támaszt nem nyújtott számára. A férfi ahelyett, hogy elfogadta volna, hogy most a gyógyulása a legfontosabb, nyers és primitív módon alázta meg napról napra párja testének változását.

A Reddit-en olvasható bejegyzésben az elkeseredett édesanya arról mesél, hogy a férje egyszerűen képtelen volt felnőtt férfi módjára megérteni azt, hogy ő most teljesen képtelen bármiféle testi kapcsolat létesítésére, mivel a szülés cseppet sem volt egyszerű számára.

„Ma este egy óriásit veszekedtünk ezért, mert többet várt volna el tőlem, mondtam neki, hogy próbálkozom, de nem is tudhatja, hogy min mentünk keresztül két hete, amíg a kórházban voltam, mivel nem volt ott velem és a babával.”

De ez csak olaj volt a tűzre, mert a férfi hirtelen támadni kezdett: „Ordibálni kezdett, hogy ezt miért mondtam az arcába” – emlékszik vissza a kismama. „Tudom, hogy önhibáján kívül nem lehetett ott velünk, de valahogy próbáltam elmagyarázni neki, hogy nem is tudhatja, milyen szenvedéseken mentem keresztül, erre meg azt válaszolta, hogy biztos csak tettetem magam… Órákon át vajúdtam, míg végre a műtőbe vittek, hiszen szinte mindketten meghaltunk.”

A heves szóváltás odáig fajult, hogy a férfi dühében a következőket vágta oda a párjának: „Bárcsak meghaltál volna, az ágyad mellett azért szorítottam, hogy bárcsak elvéreznél.”

„Annyira lesokkoltam, hogy csak annyit tudtam tenni, hogy elmentem a kisbabámhoz és felvettem őt.”

Valamelyest feldolgozva a hallottakat, a nő visszament a férfihoz, hogy megkérdezze valóban jól hallotta-e, amit hallott, de a férfi elhajtotta, mondván hagyja békén.

A nő végső elkeseredettségében fordult a Reddit közösségéhez tanácsért.

„Itt vagyok a nagyszoba kellős közepén bőgve azért, mert a testem nem engedni, hogy jó feleség legyek, annak ellenére, hogy én igenis próbálkozom, tényleg, de annyira fáj, hogy az az egy valaki akire számíthatnék így ellenem fordult. Mit tehetnék, hogy mindezt rendbe hozzam a férjemmel? Meg kellene bocsátanom neki, vagy küldjem el?”

A felhasználókat persze azonnal felrobbantotta az édesanya szomorú és igazságtalan története. Egyesek szerint ilyesmi nem csúszhat ki az ember szájából csak úgy egyszeri felindulásból, hanem itt sokkal több kell legyen a háttérben. Sokan azt tanácsolták a kismamának, hogy húzódjon meg pár napra a szüleinél a babával együtt.

Egy felhasználó szintén pontosan átlátja a helyzetet: „Hogy a tested nem engedi, hogy jó feleség légy?” Hogy mi? Már meg ne haragudj, de a tested a legnagyobb rendben van. Szó szerint nemrég adtál életet valakinek. Akivel óriási baj van az a férjed! Hogy merészel ilyesmiket mondani?! Itt nincs semmi, amit helyre kellene hoznod! Amire szükséged van most, az a támogatás. Nem érdekel, hogy valaki mennyire frusztrált vagy sem, erre nincs mentség! Aki nekem ilyet mondana, hogy bárcsak elvéreztem volna és meghaltam volna, az számomra megszűnik létezni…”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.