A vegyes házasságból származó családok gyakran egész életükben ítélkező tekintettel és megjegyzésekkel küzdenek. Sokan nem képesek megérteni, hogy hogyan lehet egy fekete nőnek fehér gyereke vagy fordítva. Azt meg végképp elképzelhetetlennek tartják, hogy miért fogad egy fekete nő fehér gyereket örökbe.

Egy fekete nő fehér kisfiút fogadott örökbe, és sokan azzal vádolták, hogy elrabolta!

Keia Jones-Baldwin nem is sejtette, hogy egyszer ismét pelenkákat kell cserélgessen. Az észak-karolinai terapeutának és férjének, Richardo Baldwinnak már volt két gyönyörű tinilánya és egy 8 éves kisfia, és bár tervezték az örökbefogadást, de idősebb gyerekre gondoltak. Az életnek azonban más tervei voltak velük. Amikor a legkevésbé számítottak rá, egy Princeton nevű kisfiút kaptak ajándékba. A koraszülött kisfiú 2017 júliusában jött világra, nagyon kis súllyal, édesanyja kábítószerfüggő volt.

“A nevelőszülői felügyelet hívott telefonon, és azt mondták, hogy ha nem érdekel a gyerek bőrszíne, akkor most azonnal mehetek a kórházba. Amikor megláttam Princeton-t,egyből a szívembe fogadtam, minden nap alig vártam, hogy meglátogassam a kórházban” – mondta a 36 éves nő.

Amikor végre eljött az ideje, hogy Princeton elhagyhatta a kórházat, a nagyobb testvéreket, Zariyah (15) és Karleigh (16), valamint a 8 éves Ayden nagyon izgatottan várták az új családtagot.

A hivatalos örökbefogadás után a fekete pár furcsa tekintetekkel szembesült, és durva kérdések célpontjává vált.

“Állandóan megbámultak. Mindig azt kérdezték, hogy Princeton bébiszittere vagyok-e … Vagy, hogy miért nem engedtem, hogy egy fehérbőrű család vegye inkább örökbe. Sőt, olyan is megtörtént már, hogy emberrablással gyanúsítottak” – magyarázta a négygyermekes anya.

A támadások és a negatív kommentek ellenére ők 6-on imádják az életüket, nagyon kiegyensúlyozott családi életet élnek, és arra törekednek, hogy minden percet, amit együtt tölthetnek maximálisan kihasználjanak. A faji korlátok lebontása érdekében létrehozták a Raising Cultures nevű Facebook-oldalt, ahol büszkén mutatják be a családjukról készült videókat, képeket.

“A családot gyakran nem a vér szerinti kötelék, hanem sokkal inkább a szeretet köti össze. Princeton nem csak az otthonunkba, hanem a szívünkbe is beköltözött. A szeretet mindent legyőz.” – mondta az anyuka.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.