KuriózumEgy édesanya elbeszélgetett a pénztárossal, aki elsütött egy oda nem illő poént...

Egy édesanya elbeszélgetett a pénztárossal, aki elsütött egy oda nem illő poént a nő hároméves kislánya előtt, akinek hiányoztak a végtagjai

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Miután a pénztáros elsütött egy poént, amivel akaratlanul is megsérthette volna az édesanyát és fogyatékkal élő kislányát, azonnal bocsánatot kért. Ezután elbeszélgetett az édesanyával a témával kapcsolatban, ami sokat jelentett a nőnek.

Stacey Jackson Gagnon és hároméves kislánya, Zorey 2019-ben egy WalMartban vásároltak, ahol meglehetősen kínos helyzetbe keveredtek. Az édesanya egy játék áráról érdeklődött, a pénztáros pedig egy megdöbbentő megjegyzéssel válaszolt.

Amint észrevette a hibát, azonnal zavarba jött, de a nő szerencsére nem sértődött meg, és később meg is osztotta a történetet, kihasználva az alkalmat a tanításra.

A meglepő megjegyzés

A pénztáros azt akarta mondta Gagnonnak, hogy a játék méregdrága, de az a kifejezés, amit erre használt ebben az esetben nem volt szerencsés. Az „it costs an arm and a leg”, vagyis szó szerint „egy karba és egy lábba” kifejezést használta, mielőtt még észrevette volna a vásárló kislányának hiányzó végtagjait.

A férfinak eszében sem volt gúnyolódni, szégyellte magát, és őszintén bocsánatot kért. Gagnon tudta, hogy a pénztárosnak nem az volt a célja, hogy megsértse őket, ezért kedvesen válaszolt.

Az édesanya elmondta, hogy ők is gyakran a humorra hagyatkoznak, hogy oldják a feszültséget bizonyos helyzetekben, és biztosította a férfit, hogy nem sértődött meg. Anya és lánya ezután távoztak az üzletből, de legnagyobb meglepetésükre a pénztáros utánuk szólt.

Őszinte törődést és aggodalmat mutatva megkérdezte Gagnont, hogy lánya fogyatékossága nagyobb kihívást jelent-e az életben. Az édesanya erre így válaszolt: „Nem, azért nehéz vele, mint a te gyerekeiddel is, mert hároméves.”

Az édesanya az interneten is megosztotta a találkozás történetét

Gagnon és a pénztáros egyetértett abban, hogy a háromévesekkel nagyon nehéz, aztán elbúcsúztak egymástól. De a beszélgetés nyomot hagyott az édesanyában, és késztetést érzett rá, hogy megossza azt az interneten.

Gagnon köszönetet mondott a pénztárosnak a Facebookon, és arra használta ezt a találkozást, hogy másoknak is tanítson valamit arról, hogy viszonyuljanak a fogyatékkal élőkhöz. Azt írta:

„Nem baj, ha kínos dolgokat mondasz. Rendben van, ha mondasz valamit, és az nem tökéletes. De ami még jobb, ha folytatod a beszélgetést, és kapcsolatba lépsz velem és a gyermekemmel.”

A bejegyzésre többen is reagáltak a közösségi oldalon. Az egyik felhasználó azt írta: „Te jó ég! El tudom képzelni, milyen kínos lehetett az a pillanat a pénztáros számára, de micsoda fantasztikus élmény! Imádom, hogy milyen hatalmas hatással vagy mindenkire!”

Egy másik pedig hozzátette: „Imádom, hogy nem sértődötten válaszoltál. Én mindig figyelembe veszem az emberek szándékait, még akkor is, amikor rossz kifejezéseket használnak.”

Egy másik fogyatékkal élő nőnek azonban sokkal kellemetlenebb élményben volt része

Sajnos nem minden megjegyzést tesznek olyan ártatlanul, mint ez a pénztáros, és sok fogyatékkal élő személy részesül hátrányos megkülönböztetésben az emberek tudatlansága miatt.

Dianna Slade a merseyside-i Home Bargainsben vásárolt, amikor neurológiai rendellenessége miatt remegni kezdett a keze. Leejtett néhány tárgyat a földre, és senki nem ajánlotta fel neki a segítségét.

Sőt, az egyik alkalmazott megjegyezte a kollégáinak, hogy „még túl korán van az alkoholfogyasztáshoz”: Az eladók kuncogtak a megjegyzésen, és egyikük sem gondolt arra, hogy a viselkedésükkel megbántották a nőt.

Slade úgy döntött, megosztja a történetét az interneten, hogy megakadályozza a hasonló helyzeteket a jövőben. Mind Slade, mind Gagnon története azt bizonyítja, hogy több tudatosságra, megértésre és kedvességre van szükség a fogyatékkal élőkkel szemben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek