KuriózumEgy brit írónő elárulta, hogy miként szokhatsz le a telefonfüggőségről!

Egy brit írónő elárulta, hogy miként szokhatsz le a telefonfüggőségről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy nemrég készült felmérés szerint Nagy-Britanniában az okostelefonnal rendelkező felnőttek naponta 33 esetben, míg a fiatalok 90 esetben veszik kézbe átlagosan a készüléket. A tudósok szerint ez károsan hat az agyi kognitív funkciókra, a gondolkodásra, a koncentráció képességre, valamint a memóriára – adja hírül a The Independent lap.

Egy brit írónő elárulta, hogy miként szokhatsz le a telefonfüggőségről!
Fotó: Pixabay.com

Azonban létezik pár hasznos trükk, ami csökkenti a telefonhasználat iránti függőséget. Catherine Price könyvet is írt ebben a témában, amely arról szól, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy 30 nap alatt visszanyerd az életed, és ne a telefonod szabja meg, hogy mikor mit csinálj.

Az első dolog, hogy határt kell szabnod magadnak, és korlátoznod kell a készülék használatát. Erre már külön alkalmazást is le lehet tölteni, ami figyeli, hogy mennyi ideig pötyögsz a mobilodon, és ha túlléped az időkorlátot, akkor jelezni fog.

Érdemes kitűzni olyan napokat, amikor például 30 percig nem szabad a telefonodhoz érned, ezt az időmennyiséget fokozatosan növelheted, a legjobb akkor lesz, amikor egy egész napon át nem fogod fölöslegesen használni a készülékedet.

Egy másik, szintén jó praktika, ha a telefonodat kitiltod a lakás bizonyos részeiből, amilyen például a hálószoba, ahol tényleg semmi keresnivalója nincs az eszköznek. Ha sikerül ezt megtenned, jobban fogsz aludni. Ha mégis muszáj bent lennie a hálóban a készüléknek, vagy kapcsold ki, vagy állítsd be repülőgép módba.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek