KuriózumEgy banális mandulaműtétbe halt bele a férfi, miután egy magánklinikán elvágták a...

Egy banális mandulaműtétbe halt bele a férfi, miután egy magánklinikán elvágták a nyaki ütőerét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 40 éves férfi egy magánklinikára ment, hogy megműtsék, mert a Sürgősségi Kórházban közölték vele, hogy a pandémia miatt nem hajtanak végre rajta semmilyen beavatkozást. Amikor a torka bedagadt, az orvos közölte vele, hogy tegyen rá inkább jeget.

A történet három hete kezdődött, amikor Claudiu Dincă bement a krajovai sürgősségi kórházba, és akut mandulagyulladást diagnosztizáltak nála. A férfit 5 napra befektették a kórházba, majd kiengedték.

“Hazaengedték, kezelést írtak fel, és azt mondták, hogy menjen el egy magánklinikára, hogy ott vegyék ki a manduláit, mert az 1. számú kórházban a pandémia miatt nem végeznek ilyen műtétet. Nem ajánlottak konkrétan orvost, hanem, hogy menjen egy magánklinikára” – mesélte Claudiu Dincă testvére.

A férfi úgy döntött, hogy Dr. Doina Vlăescu magánklinikájára megy, a műtétre március 22-én került sor.

“Reggel műtötték, és este, 19.00 körül már haza is küldték. Már az elején úgy érezte, hogy valami történt a műtét során, mert nagyon vérzett, és látta, hogy a teremben tartózkodó személyzet is nagyon izgatott lett. Úgy gondoltuk, hogy véletlenül lehet megsértettek egy vénát, de senki sem mondott nekünk semmit” – mondta Adrian Dincă, a beteg testvére.

Az orvosok azt mondták, hogy jegelje magát, és minden rendben lesz, de a műtét után Claudiu Dincă egyre rosszabbul érezte magát.

“Hétfőn megműtötték, és a torka péntek este nagyon beduzzadt, felhívta Vlăescu doktort, aki behívta a klinikájára, megnézte, és azt mondta neki, hogy jegelje, mert az jót tesz, és nincsenek posztoperatív szövődmények” – idézte fel a család.

Claudiu betartotta a teendőket, jegelte a torkát, de ez egyáltalán nem segített rajta. Másnap este a férfi nagyon elkezdett vérezni, a testvére azonnal hívta a 112-t. A krajovai sürgősségi kórházban stabilizálták az állapotát, de a beavatkozás sajnos nem mentette meg az életét.

“A vádat, mely szerint a kórházban az orvosok nem akarták megoperálni, és magánklinikára küldték volna, egyetlen orvos sem a személyzet nem tudja megerősíteni. A beteget operáló orvos nem a kórházunk alkalmazottja” – mondta Dr. Cristina Geormăneanu, a krajovai Sürgősségi Megyei Klinikai Kórház orvosigazgatója.

Claudiu Dincă április 1-jén hunyt el. A család azonnal panaszt nyújtott be az Orvosi Kollégiumhoz és a Krajovai Bírósághoz.

“Tennünk kell valamit, hiszen a bátyám napokkal ezelőtt meghalt. Senkinek sem kívánom, hogy átélje ezt, amit mi. Sajnos az egészségügyi rendszerünk egy vicc” – jelentette ki Adrian Dincă.

Dr. Doina Vlăescu-t újságírok is megkeresték, de nem nyilatkozott az ügyben. Egy sajtóközleményben megerősítette, hogy a beteget valóban a magánklinikáján műtötték, de azt állítja, hogy “a műtét során vagy a műtét után nem voltak komplikációk”.

“A beteget 5 nappal a műtét után látták, normális posztoperatív evolúcióval, helyi vérzés megerősítése vagy kimutatása nélkül.” – állt a közleményben.

A halotti anyakönyvi kivonat, az igazságügyi orvosok által kiadott dokumentum szerint a boncolás után a halál okai a következők voltak: 1. Közvetlen (azonnali) ok: belső vérzés, 2. Korábbi okok: a bal belső nyaki ütőér megrepedése.

“Akkor sejtettük már, hogy az eret megsértették, és azért vérzett annyira a bátyám. Ha beismerték volna, mit tettek, és azonnal kórházba küldik, és nem haza, a bátyám most életben lenne. Remélem, hogy az igazság kiderül” – mondta Claudiu Dincă testvére.

Forrás: Adevarul

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek