KuriózumEgy ausztrál szakértő szerint így kell tárolni az ételeket a hűtőben, hogy...

Egy ausztrál szakértő szerint így kell tárolni az ételeket a hűtőben, hogy azok hosszabb ideig frissek maradjanak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy ausztrál szakértő szerint így kell elrendezned az ételeket a hűtődben, hogy minden a lehető legtöbb ideig friss maradjon!

Gondoltad volna, hogy nem mindegy, miként vannak elhelyezve a különböző típusú élelmiszerek a hűtődben? Pedig nem mindegy, mert ha nincsenek a megfelelő helyen, hőmérsékleten tárolva az ételek, akkor sok élelmiszer megromolhat, így a végén több ételt kell kidobnod, ami eléggé nagy probléma és pazarlás.

Az Australian Institute of Food Safety egyik szakértője, Michele Bosevski elmagyarázza, hogy miként rendezd be úgy a hűtődet, hogy ott a különböző élelmiszerek hosszabb ideig frissek maradjanak.

Felső polc

Bosevski szerint az ételmaradékokat, főtt, sült ételeket mindig a felső polcon tárold, távol a nyers készítményektől. Az élelmiszerbiztonsági szakértő szerint az emberek többsége hajlamos a hűtőszekrény ajtóján lévő polcon tárolni a tojásokat, azonban azokat inkább a hűtő középső polcán kellene tartani, mert a tojásoknak fontos, hogy hidegben legyenek.

Alsó polc

Itt általában a nyers ételeket, húsokat kell tárolni, tehát ha grillcsirkét, halat, marhahúst vettél, akkor tartsd az alsó polcon.

A hűtőajtó

A szakember szerint a hűtő ajtójában nyugodtan tárolni lehet a tejtermékeket, mivel a tejnek, vajnak, sajtnak, fűszerkészítményeknek nem szükséges a nagy hideg.

A hűtő fiókja

Ide mehetnek a zöldségek, gyümölcsök. Ha van elég hely, akkor érdemes külön elválasztani ezeket a finomságokat egymástól. Azonban egy gyümölcsre nagyon oda kell figyelni, és az nem más, mint az alma, ez ugyanis etilén gázt bocsát ki magából, amellyel több gyümölcsben is beindítja az erjedés, rothadás folyamatát. Ezért az almákat érdemes külön, lezárható tasakba tenni. A banánt például érdemes alumínium fóliába tekerni és úgy tárolni, így azok nem barnulnak meg.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek