KuriózumEgy apa a “burgonya-módszert” használta, hogy megnyugtassa a gyerekét, amikor dührohamot kapott!

Egy apa a “burgonya-módszert” használta, hogy megnyugtassa a gyerekét, amikor dührohamot kapott!

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Sokan elképzelni sem tudják, hogy mit jelenthet a “burgonya-módszer”, azonban a tapasztalatok alapján a legmakacsabb hisztit is képes megnyugtatni. Érdemes kipróbálni!

Egy apa nem tudott már mit kezdeni az általában előszeretettel nyilvános helyen hisztiző gyermekével, és hát feltalálta a leghatékonyabb módszert.

A kisgyerekek pillanatok alatt képesek elveszíteni az önuralmukat, ilyenkor a szülők hajlamosak azt mondani, hogy “csak” hisztiznek. A szakértők szerint azonban a “hisztinek” általában nagyon jól megalapozott oka van, vagyis ilyenkor a gyerek vagy éhes, vagy fáradt, vagy akár melege van – írja a Mirror.co.uk.

Persze az is sokszor előfordul, hogy mivel nem kapja meg a kívánt édességet, játékot, akkor hisztizni kezd. Általában az utcán, a parkban, az üzletben kapnak “idegösszeomlást” a kicsik.

Egy okos szülő kitalált egy igen hatékony módszert arra, hogyan nyugtassa meg a hisztiző gyermekét. A férfi abból indult ki, hogy, amikor elsózzuk a levest, akkor teszünk bele egy darab krumplit, hogy magába szívja a fölösleges sót.

“Amikor a kicsi kezdett dühös lenni, mondtam neki, hogy ne viselkedjen úgy, mintha valaki sót szórt volna a sebére. És ekkor jutott eszembe az alábbi ötlet! Arra gondoltam, hogy ha a krumpli sok sót képes magába szívni, akkor ez biztosan működni fog a düh esetében is!” – emlékezett vissza az apuka.

“Megkerestem a lehető legnagyobb krumplit, és azt mondtam neki, hogy addig fogja a kezében, amíg meg nem nyugszik és megváltozik a hozzáállása. Mondtam neki, hogy csak akkor tudja letenni a krumplit, ha már nem annyira izgatott, és szépen elkezd beszélni” – mesélte a férfi.

“Sikerült! Viccesnek találta, és a hangulata teljesen megváltozott. Kezdetben zavarban volt, de amikor látta, hogy ilyen komolyan beszélek a krumpliról, úgy döntött, hogy belevág a játékba, és azonnal megnyugodott” – árulta el a férfi.

Természetesen a világháló népét sem kell félteni, azonnal lecsapott a módszerre, számos pozitív visszajelzés érkezett a módszerre a hálás szülőktől.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek