Egy kanadai férfi bebizonyította felesége iránti mérhetetlen szeretetét. A People magazin szerint a 79 éves férfi fodrász- és sminktanfolyamon vett részt, hogy segíteni tudjon a feleségének, akinek megromlott a látása.

Egy 79 éves férfi fodrász- és sminktanfolyamon vett részt, hogy segíteni tudjon a feleségének, akinek megromlott a látása

Mivel tudta, hogy a felesége mindig is különös figyelmet fordított a megjelenésére, úgy döntött, megpróbál segíteni a nőnek, aki egyre nehezebben boldogult. Először fodrászatot szeretett volna tanulni, mert látta, hogy a felesége folyamatosan megégette a haját az egyre romló látása miatt. Kérésére a Delmar College munkatársai egy diákot és egy próbababát biztosítottak a nyugdíjas férfinak, hogy megtanulhassa, hogy kell hajat göndöríteni, és ápolni a felesége haját. Miután ezeket a technikákat sikeresen elsajátította, tippeket kért az iskola munkatársaitól a szempillaspirál használatával kapcsolatban is.

A férfi elszántságától lenyűgözve az iskola vezetői úgy döntöttek, hogy sminkelni is megtanítják őt.

„Tippeket kért a szempillaspirál használatával kapcsolatban is, mert ez a feladat is nehéz volt a felesége számára, ezért sminkórákat is tartottunk neki! Körülbelül egy órát töltött velünk a hajsütővas és a szempillaspirál használatának módjait elsajátítva.“ – mondta Carrie Hannah, az iskola igazgatója.

Az alkalmazottakat és a tanulókat egyaránt meghatotta a férfi szeretetteljes gesztusa. Hannah elmondása szerint az idős férfi nagyon elismerően beszélt a feleségéről, és még fényképet is mutatott nekik róla.

„Szeretettel telve vette elő a pénztárcájából a képeket, és mutatta meg a feleségét mindenkinek, és azzal dicsekedett, hogy milyen gyönyörű nő volt mindig is, és milyen tehetséges, 100 szót tudott legépelni percenként annak idején, amikor még dolgozott.” – mondta Hannah. „Mindig is fontos volt számára a megjelenés, és büszke is volt erre, ezért a férjének is fontos volt mindez.”

A férfi maradandó benyomást tett az alkalmazottakra és tanulókra.

„Májusban tölti be a 80. életévét, és azt hiszem, nagyon bátor ember, hogy belépett egy fodrásztanfolyamra, és leckéket kért tőlünk. Nem hiszem, hogy sok férfi tenne ilyet.” – mondta Hannah.

Miután megtanulta a felesége csinosításához szükséges készségeket, a férfi feleségével együtt visszatért az iskolába, hogy köszönetet mondjanak. Az iskola igazgatója erről a találkozóról így nyilatkozott: „Mindkettejüket lenyűgözik az új szakmai képességei, és a nő haja nagyszerűen néz ki!”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.